U Uljaniku porinut „Isaac Newton“ višenamjenski brod za više vrsta specijalnih radova na moru

U subotu 7. ožujka 2015. je u Uljaniku s navoza 2 u more porinuta gradnja 507 – „Isaac Newton“ sofisticirani višenamjenski brod za više vrsta specijalnih radova na moru čiju izgradnju je ULJANIK Brodogradilište ugovorilo s luksemburškom kompanijom Sofidra S.A.

Prva dama svečanosti i kuma broda bila je gospođa Rosinne Permanne koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more. Nazočnima se obratio i Diego Bilić projektni menadžer koji je tom prilikom istaknuo da ovim porinućem Uljanik dovršava jednu fazu izgradnje ovog zahtjevnog projekta.

- Obzirom na izazove koje ovaj projekt stavlja pred sve sudionike procesa gradnje broda ovom ih prilikom želim pozvati na učinkovito i stručno djelovanje koje će uz dodatne napore rezultirati zadanim ciljevima. Takvim stavom želimo i dalje biti na razini visoke reputacije kompanije JAN DE NUL i ULJANIK Grupe na svjetskom tržištu pomorske industrije. Uloženo je s obje strane puno znanja i truda te smo uvjereni da ćemo na kraju postići cilj koji smo si zadali. Vjerujem da s kompanijom Jan De Nul s kojom smo u prethodnim poslovnim poduhvatima izgradili vrlo dobre poslovne odnose, suradnju i povjerenje dijelimo zadovoljstvo do sada postignutim rezultatom, zaključio je na koncu Bilić.

Veleposlanik Kraljevine Španjolske u 3.MAJ-u

Prošlog četvrtka (5. ožujka) 3. MAJ Brodogradilište posjetio je nj.e. Eduard Aznar, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj. Veleposlanik se tom prilikom sastao s Upravom 3. MAJ Brodogradilišta na čelu s predsjednikom uprave Domagojem Klarićem.

Nj.e. je tom prilikom istaknuo da Hrvatska ima veliki ugled u Španjolskoj, te naglasio kako bilateralna suradnja uistinu jača iz godine u godinu i da uvijek postoje područja gdje se suradnja može dodatno potaknuti, a jedno od njih svakako su mogućnosti za intenziviranje gospodarskih odnosa posebno na području brodogradnje između španjolskih i hrvatskih stručnjaka.