3.MAJ isporučio dvije teglenice

3.MAJ Brodogradilište je 10. travnja isporučio dvije teglenice (PN 13134,13135) za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom. Sagrađene su za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB.

Teglenice su dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, a opsluživat će je posebni gurači.

Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS.

Počelo rezanje limova za gradnju 512

Prošlog četvrtka (9. travnja) je na Uljanikovom otoku rezanjem brodskih limova počeo proizvodni proces izgradnje djelomično opremljenog trupa samohodnog usisnog jaružala koje ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju IHC Holland B.V. Ugovor je potpisan koncem veljače prošle godine, a riječ je o brodu dužine 152 metra, širine 28 metara i visine 8,9 metara.

Nosivost od 2.650 tona brod će imati pri gazu od 6 metara, a krajnja brzina plovidbe bit će 11,5 čvorova. U brod će biti ugrađena tri glavna motora MAN 6L48/60 svaki snage 7200 kW.

Porinuta gradnja 509 (13172) - LPG teglenica

U petak (3. travnja) je u Uljaniku s navoza 1 u more porinuta gradnja 509 – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Ester Buić rukovoditeljica pravnih poslova, osiguranja i investicija u društvu ULJANIK Poslovno informacijski sustavi koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Buić se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora.