Položena kobilica novogradnje 513

U četvrtak, 10. prosinca 2015. godine, je na Navozu 1 upriličena svečanost polaganja kobilice za novogradnju 513.

Riječ je o prvom iz serije brodova za prijevoz automobila i teških vozila koje je ULJANIK Brodogradilište ugovorilo s tvrtkom AUTO MARINE TRANSPORT INC. koji će imati 13 paluba za transport 7000 vozila.

Upriličena svečana isporuka novogradnje 507 - „Isaac Newton“

U petak, 27. studenoga 2015. godine, je u Uljaniku održana svečanost primopredaje novogradnje 507 - „Isaac Newton“, sofisticiranog višenamjenskog broda za više vrsta specijalnih radova na moru, čiju je izgradnju ULJANIK Brodogradilište ugovorio s luksemburškom kompanijom Sofidra S.A. Riječ je o brodu ukupne dužine od 138 i širine 32 metra, maksimalne nosivosti 13 436 tona koji će biti opremljen za polaganje kabela na morsko dno, te za zatrpavanje kanala na morskom dnu u koje su položeni kabeli. Brod može služiti i za prijevoz tereta na otvorenoj palubi kao što su npr. vjetroelektrane ili se koristiti kao radna platforma za sve konstrukcijske radove, podmorske i off shore projekte, a u tu svrhu ugrađene su dvije palubne dizalice za podmorske radove. Ugovaranjem izgradnje tog broda, Uljanik je potvrdio povjerenje Jan De Nul Grupe, jedne od vodećih kompanija s područja dredginga i složenih pomorsko podmorskih i off shore radova.

Uljanik potpisao Ugovor sa Kuvajtskim naručiteljem Livestock Transport & Trading Co. K. S. C., Kuwait

U ponedjeljak 28. rujna 2015. godine, u Uljaniku je svečano potpisan ugovor između ULJANIK d.d. i Kuvajtskog naručitelja Livestock Transport & Trading Co. K.S.C., Kuwait. Obzirom da se radi o otvaranju sasvim novog i zanimljivog tržišta te iznimno važnog projekta, na potpisivanju ugovora su, uz predsjednika ULJANIK Grupe Giannia Rossande s najbližim suradnicima, nazočili i Bader Al Subaiee (Chairman), Osama Bodai (Chief Executive Officer), i Ahmad Al Majed (Manager – International Trading) iz Kuvajtske tvrtke, a uz njih su iz firme KLTT bili prisutni i Jaya Kumar Iyer (Assistance Managing director) te Chris Murthi (Managing Director) iz Britanske brokerske kuće Quintus Shipping Limited. Ispred Uljanika, ugovor o gradnji potpisao je Serđo Pajković direktor sektora prodaje.

Porinuta gradnja 511 (13174) – „Tragas 3“ LPG teglenica

U Uljaniku je jučer (17. rujna) s navoza 1 u more porinuta gradnja 511 (13174) – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Nina Milevoj, kadrovik u ljudskim resursima, služba radnih odnosa, koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Gospođa Milevoj se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora. – Velika mi je čast biti kuma ovoj teglenici i ovo je zasigurno trenutak koji će ostati u mojem sjećanju zauvijek jer njezin prvi dodir s morem predstavlja završetak jedne i početak druge etape u njezinoj izgradnji, rekla je tom prilikom kuma Milevoj.

Na navoz 2 položena kobilica gradnje 512

Prošlog petka (24. srpnja) je na Uljanikov navoz 2 položena kobilica za djelomično opremljen trup samohodnog usisnog jaružala koje ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju IHC Holland B.V.

Uz predstavnike ULJANIK Brodogradilišta polaganju kobilice nazočili su i brojni predstavnici brodovlasnika. Ugovor je potpisan koncem veljače prošle godine, a riječ je o brodu dužine 152 metra, širine 28 metara i visine 8,9 metara. Nosivost od 2.650 tona brod će imati pri gazu od 6 metara, a krajnja brzina plovidbe bit će 11,5 čvorova. U brod će biti ugrađena tri glavna motora MAN 6L48/60 svaki snage 7200 kW.

Porinuta gradnja 510 (13173) – „Tragas 2“ LPG teglenica

U Uljaniku je 17. srpnja s navoza 1 u more porinuta gradnja 510 (13173) – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Gracijela Sponza samostalna referentica u Odsjeku za crnu i obojanu metalurgiju Uljanika d.d. koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Gospođa Sponza koja 39 godina radi u Uljaniku se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora. - Čast koja mi je dodijeljena ispunjava me neizmjernim ponosom, a ovaj će mi dan ostati neizbrisivo urezan u sjećanje, rekla je tom prilikom kuma Sponza.

U 3.MAJ Brodogradilištu porinut asfalt tanker „Palanca Rio“

U 3.MAJ-u je 9. lipnja s Navoza 1 u more porinuta gradnja 730 koju 3.MAJ Brodogradilište gradi za švedsku kompaniju WISBY TANKERS. Porinuću su uz čelne ljude ULJANIK Grupe prisustvovali i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te predstavnici brodovlasnika, a prva dama svečanosti bila je Helena Salamon, rukovoditeljica proizvodne tehnologije u 3.MAJ-u, koja je tradicionalnim presijecanjem vrpce brod „Palanca Rio“ pustila u more.

Nazočnima se tom prilikom obratio Domagoj Klarić Predsjednik Uprave 3.MAJ Brodogradilišta koji je u ime zaposlenika ULJANIK Grupe i 3.MAJ Brodogradilišta pozdravio sve prisutne te istaknuo:
-Naša odlučnost i cilj da kvalitetom izgrađenih brodova i uvažavanjem specifičnih želja kupaca zadržimo i vraćamo brodovlasnike koji jednom odluče graditi brod u 3.MAJ-u u potpunosti se potvrđuje i s kompanijom WISBY TANKERS koja je nastavila suradnju s 3.MAJ Brodogradilištem i nakon procesa njegovog restrukturiranja i privatizacije, te ulaskom u sastav ULJANIK Grupe. Kumi broda, želim uspješno kumovanje ovoj gradnji, a brodu mirnu plovidbu“ – zaključio je na koncu Klarić.

Zajednička promocija brodograđevnih zanimanja

ULJANIK Brodogradilište i Tehnička škola Pula potpisali su u srijedu 3. lipnja 2015. godine Sporazum o suradnji na znanstveno istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Sporazumom,koji je potpisan u okviru Dana otvorenih vrata Škole, definiraju se načela suradnje koja mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova ULJANIK Brodogradilišta i Tehničke škole Pula.

Sporazum je u ime ULJANIK Brodogradilišta potpisao direktor Silvan Kranjc, a u ime Tehničke škole Pula ravnatelj Dalibor Paus. Suradnja se prvenstveno odnosi na stalnu promociju brodograđevnih zanimanja i programa Tehničke škole Pula, poticanju interesa za upis u programe Tehničke škole Pula, a naročito smjerova Brodograđevni tehničar i Strojarski tehničar za računalstvo. Suradnja bi trebala unaprijediti izvođenje praktične i teorijske strukovne nastave na temelju znanja i aktivnosti koji se u praksi koriste u procesu projektiranja i gradnje broda, u čemu bi sudjelovao i stručni kadar ULJANIK Grupe u dijelu izvođenja nastave uz primjenu praktičnih znanja. Također, Uljanik i Tehnička škola koordinirali bi u stručnom i praktičnom usavršavanju učenika Tehničke škole putem radionica i stručnih predavanja na alatima i sustavima koji se koriste u ULJANIK Grupi.

Uz potpisivanje Sporazuma i sudjelovanja na Danu otvorenih vrata jedna od prvih aktivnosti ULJANIK Brodogradilišta i Tehničke škole Pula bit će posjet profesora pojedinim odabranim odjelima Grupe kako bi se što bolje upoznali s procesom gradnje broda i mogućnostima koje u pogledu obrazovanja za učenike nudi Uljanik. Nakon toga planiran je i okrugli stol na kojem bi sudjelovali predstavnici Škole i Uljanika radi razmjene iskustava i detaljnije razrade ranije dogovorenih aktivnosti, poput izbora dijelova procesa gradnje broda koji bi učenicima bili zanimljivi,te način na koji bi stručnjaci iz Uljanika to mogli predstaviti učenicima u prostorima Uljanika, ali i Škole. Učenička praksa i način na koji će je učenici organizirano obavljati u Uljaniku također će biti jedan od tema razgovora na spomenutom okruglom stolu.

Škola jedrenja JK Uljanik plovidbe

Jedriličarski klub Uljanik plovidba i ove godine na Bunarini organizira školu jedrenja za djecu uzrasta od 7 do 14 godina. Škola će trajati od ponedjeljka 22. lipnja do petka 3. srpnja u vremenu od 9 do 13 sati. Tijekom škole mladi polaznici naučit će osnove snalaženja na moru, teoriju jedrenja i kako raditi u timu. Cijena škole je 300 kuna, a svaki polaznik dobit će klupsku kapu i majcu. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 098 983 92 27, na web stranici www.jk-uljanik-plovidba.hr te putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

3. MAJ isporučio posljednje dvije teglenice iz serije

3.MAJ je 15. svibnja 2015. isporučio posljednje dvije riječne teglenice iz serije (PN 13132 i 13133) za prijevoz sirove nafte i produkata. Izgrađene su za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Teglenice su dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, a opsluživat će je posebni gurači. Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS.

U Uljaniku porinute dvije teglenice - gradnje 518 (13132) i 519 (13133)

U Uljaniku su 5. svibnja 2015. godine s navoza 1 u more porinute gradnje 518 i 519 – teglenice za prijevoz nafte i prerađevina koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Kristina Reljin rukovoditeljica nabave nemetala kemijskih i elektro proizvoda u društvu Uljanik d.d. koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Reljin se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilici da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora.

Riječ je o teglenicama dužine 59,5 metara, širine 16 metara i ukupno 4,6 metara visine uz nosivost od 2,500 tona koju će tijekom eksploatacije opsluživati posebni gurači. Izgradnja teglenice je pod nadzorom Klasifikacijskog društva ABS, (American Bureau of Shipping), a plovit će pod kolumbijskom zastavom. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 511 LPG teglenicu za istog naručitelja.

U subotu 51. Pulska regata

Otvarajući novo desetljeće ove tradicionalne 51. Pulske regate, Jedriličarski klub ULJANIK Plovidba sa svojom sekcijom krstaša, vraća ovu regatu u akvatorij Pulske luke. Trajni je cilj povratak jedrenja krstaša (velikih regatnih jedrilica) u samo središte našeg grada.

Organizacijom ove regate želimo doprinijeti obilježavanju 70 godišnjice oslobođenja Grada, te našoj Puli na ovaj način čestitati Dan Grada.

U subotu 9. svibnja u 11 sati predviđen je start u Pulskoj luci, atraktivan okret oko bove ispred željezničke stanice, nakon toga okret oko bove ispred Riječkog gata i ACI marine, te izlazak prema lukobranu i oplovljavanje otoka Jerolim. Budući su predviđena dva takva obilaska Jerolima, najveći dio regate bit će dostupan svim onima koji će natjecanje pratiti bilo s Riječkog gata, šetnice ispred željezničke stanice, kompleksa Katarine ili Štinjana.

3.MAJ isporučio dvije teglenice

3.MAJ Brodogradilište je 10. travnja isporučio dvije teglenice (PN 13134,13135) za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom. Sagrađene su za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB.

Teglenice su dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, a opsluživat će je posebni gurači.

Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS.

Počelo rezanje limova za gradnju 512

Prošlog četvrtka (9. travnja) je na Uljanikovom otoku rezanjem brodskih limova počeo proizvodni proces izgradnje djelomično opremljenog trupa samohodnog usisnog jaružala koje ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju IHC Holland B.V. Ugovor je potpisan koncem veljače prošle godine, a riječ je o brodu dužine 152 metra, širine 28 metara i visine 8,9 metara.

Nosivost od 2.650 tona brod će imati pri gazu od 6 metara, a krajnja brzina plovidbe bit će 11,5 čvorova. U brod će biti ugrađena tri glavna motora MAN 6L48/60 svaki snage 7200 kW.

Porinuta gradnja 509 (13172) - LPG teglenica

U petak (3. travnja) je u Uljaniku s navoza 1 u more porinuta gradnja 509 – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Ester Buić rukovoditeljica pravnih poslova, osiguranja i investicija u društvu ULJANIK Poslovno informacijski sustavi koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Buić se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora.

U Uljaniku porinut „Isaac Newton“ višenamjenski brod za više vrsta specijalnih radova na moru

U subotu 7. ožujka 2015. je u Uljaniku s navoza 2 u more porinuta gradnja 507 – „Isaac Newton“ sofisticirani višenamjenski brod za više vrsta specijalnih radova na moru čiju izgradnju je ULJANIK Brodogradilište ugovorilo s luksemburškom kompanijom Sofidra S.A.

Prva dama svečanosti i kuma broda bila je gospođa Rosinne Permanne koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more. Nazočnima se obratio i Diego Bilić projektni menadžer koji je tom prilikom istaknuo da ovim porinućem Uljanik dovršava jednu fazu izgradnje ovog zahtjevnog projekta.

- Obzirom na izazove koje ovaj projekt stavlja pred sve sudionike procesa gradnje broda ovom ih prilikom želim pozvati na učinkovito i stručno djelovanje koje će uz dodatne napore rezultirati zadanim ciljevima. Takvim stavom želimo i dalje biti na razini visoke reputacije kompanije JAN DE NUL i ULJANIK Grupe na svjetskom tržištu pomorske industrije. Uloženo je s obje strane puno znanja i truda te smo uvjereni da ćemo na kraju postići cilj koji smo si zadali. Vjerujem da s kompanijom Jan De Nul s kojom smo u prethodnim poslovnim poduhvatima izgradili vrlo dobre poslovne odnose, suradnju i povjerenje dijelimo zadovoljstvo do sada postignutim rezultatom, zaključio je na koncu Bilić.

Veleposlanik Kraljevine Španjolske u 3.MAJ-u

Prošlog četvrtka (5. ožujka) 3. MAJ Brodogradilište posjetio je nj.e. Eduard Aznar, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj. Veleposlanik se tom prilikom sastao s Upravom 3. MAJ Brodogradilišta na čelu s predsjednikom uprave Domagojem Klarićem.

Nj.e. je tom prilikom istaknuo da Hrvatska ima veliki ugled u Španjolskoj, te naglasio kako bilateralna suradnja uistinu jača iz godine u godinu i da uvijek postoje područja gdje se suradnja može dodatno potaknuti, a jedno od njih svakako su mogućnosti za intenziviranje gospodarskih odnosa posebno na području brodogradnje između španjolskih i hrvatskih stručnjaka.

U 3.MAJ-u porinute dvije riječne teglenice

U 3.MAJ Brodogradilištu 17. veljače 2015. godine u more su porinute dvije riječne teglenice (PN 13134 i 13135 ) za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, 3.MAJ je izgradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.

Prva dama svečanosti bila je Nikolina Abramović iz Odjela Financijsko planiranje i konsolidiranje, koja je tradicionalnim presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

3. MAJ isporučio još dvije teglenice

Nakon isporuke četiri teglenice protekle srijede 3.MAJ Brodogradilište je u petak (13. veljače) isporučio još dvije (PN 13128,13129) za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom. Spomenute dvije teglenice izgrađene su u ULJANIK Brodogradilištu i isporučene su švedskoj tvrtki Wisby Tankers AB.

Dužina teglenica je 59,5 metara, širina 16 metara i visina ukupno 4,6 metara, a opsluživat će ih posebni gurači. Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva Bureau Veritas.

3.MAJ isporučio četiri teglenice 11. veljače 2015.

3.MAJ Brodogradilište d.d. je 11. veljače 2015., isporučilo četiri teglenice (PN 13126, 13127, 13130 i 13131) za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice su sagrađene za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB i dugačke su 59,5 metara, široke 16 metara te ukupno 4,6 metara visoke, a opsluživat će ih posebni gurači. Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva Bureau Veritas. Ovo su prve ovogodišnje isporuke u 3. MAJ-u.

U Uljaniku porinute dvije teglenice (516/13128 i 517/13129)

Danas su u Uljaniku s navoza 1 u more porinute dvije teglenice za prijevoz nafte i prerađevina (Tratank 82 i Tratank 83) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers. Prva dama svečanosti, kuma obiju teglenica, bila je Tanja Gortan stručni suradnik u kontrolingu u Uljanik d.d. koja je tradicionalnim presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

- Posebno mi je zadovoljstvo i čast što danas u ulozi kume sudjelujem u dvostrukom porinuću. Zahvaljujem se stoga vlasniku teglenica, tvrtki Wisby Tankers i Upravi ULJANIK Brodogradilišta na ukazanom povjerenju. Sigurna sam da će u mojem sjećanju zauvijek ostati trenutak u kojem sam postala dijelom tako važnog događaja pri nastanku svakog plovila, naglasila je prilikom porinuća kuma Tanja Gortan.

U Uljaniku počelo rezanje teglenice (gradnja 13174 / 511)

Proteklog petka (16. siječnja 2015.) je na Uljanikovom otoku rezanjem brodskih limova započeo proizvodni proces izgradnje riječne teglenice (gradnja 13174 (511) koje je 3.MAJ Brodogradilište ugovorilo sa švedskom tvrtkom Wisby Tankers AB, a gradit će se u ULJANIK Brodogradilištu.

Riječ je o teglenici za prijevoz LPG-a (liquid petroleum gas), namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenica će biti dužine 59,5 metara, širine 16 metara i ukupno 4,6 metara visine uz nosivost od 1650 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.

Izgradnja teglenice bit će pod nadzorom Klasifikacijskog društva ABS, (American Bureau of Shipping), a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

U 3.MAJ Brodogradilištu porinute dvije riječne teglenice

U 3.MAJ Brodogradilištu danas su u more porinute dvije riječne teglenice (PN 13130 i 13131) za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, 3.MAJ je izgradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači. Kuma je bila Nataša Orešković Černe, samostalni referent nabave, koja je presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

19. prosinca u 3.MAJ-u porinute dvije teglenice

Danas su u 3.MAJ Brodogradilištu u more porinute dvije teglenice (PN 13126 i13127) za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači. Kuma na porinuću bila je Vinka Stanić Klausberger, samostalni referent nabave, koja je presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

Položena kobilica za asfalt tanker

Nakon današnjeg porinuća dviju teglenica, na prvi navoz položena je kobilica za gradnju 730. Riječ je o asfalt tankeru nosivosti 15.000 tona, duljine 133 metra i širine 23, za švedskog naručitelja. Radi se o petom brodu i nastavku serije za Wisby Tankers AB. Glavni pogonski motor biti će sagrađen u tvornici Motora i dizalica.

Posljednji brod u 3.MAJ Brodogradilištu isporučen je u kolovozu 2013. godine i do danas su u Rijeci građene isključivo teglenice, stoga današnje polaganje kobilice asfalt tankera ima veliki značaj za 3.MAJ i ULJANIK Grupu.

U Turkmenbashiju isporučen Berkarar - Gradnja 501

Danas je u Turkmenbashiju gradu na obali Kaspijskog mora u Turkmenistanu upriličena svečanost isporuke gradnje 501 - „Berkarar“ broda koji je ULJANIK Brodogradilište izgradilo za „State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“. Riječ je o prvom od dva ugovorena trajekta namijenjenim prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila na kotačima u području Kaspijskog mora.

Ugovori za gradnju ovih brodova potpisani su u kolovozu 2012. godine. Brodovi su dužine 155,8 i širine17,5 metara, dok im visina iznosi 12,2 metra. Osnovne brodske dimenzije i način krcanja broda projektirani su u skladu sa zadanim uvjetima prisutnim u lukama Turkmenistana i svim ostalim lukama država s izlaskom na Kaspij. Brod može primiti 200 putnika opremljen je sa 30 dvokrevetnih i četiri jednokrevetne kabine za putnike, ima 170 avio sjedala, a posada broji 34 člana. Također brod može prevoziti 54 kamiona na dvije zatvorene palube. Zanimljivo je da će na krov nadgrađa, u svrhu spašavanja moći sletjeti helikopter veličine Sikorsky S-76. Svaki brod pokretat će dva četverotaktna motora pojedinačne snage 3.060 kW s kojim će postizati krajnjih 17,6 čvorova brzine plovidbe.

Isporučena druga krmena kočarica

U Uljaniku je danas (27. studenoga) vlasniku isporučena gradnja 492 - „Mirakh“ druga krmena kočarica (Fishing vessel - Stern Trawler) koju ULJANIK Brodogradilište gradi za rusku kompaniju JSC „Murmanseld 2“ iz Murmanska. Riječ je o brodu namijenjenom ribolovu odnosno krmenom kočarenju i shodno tomu opremljen je postrojenjem za preradu, pakiranje, zamrzavanje i skladištenje ulovljene ribe.

Svečano isporučen trajekt „Mljet“

U Rijeci je prošlog petka (14. studenoga) održana svečanost krštenja i primopredaje gradnje 506 pod imenom „Mljet“ koju je ULJANIK Brodogradilište izgradilo za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o četvrtom ujedno i zadnjem iz serije istovjetnih Ro-Ro putničkih brodova predviđenih za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 616 putnika ljeti, odnosno 322 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Isporukom „Mljeta“ uspješno je završen projekt u vrijednosti od 32 milijuna eura koliko iznosi vrijednost investicije izgradnje četiri broda za lokalne trajektne linije. Uključivanjem broda „Mljet“ u flotu, Jadrolinija završava jednu etapu u modernizaciji flote čime se povećava efikasnost poslovanja i jača konkurentnost Društva te unapređuje usluga prema putnicima. Sve navedeno omogućit će Jadroliniji da se uspješno nosi s izazovima europske tržišne utakmice u godinama koje dolaze.

3.MAJ isporučio pet teglenica

Danas, 7. studenoga, 3.MAJ Brodogradilište isporučio je pet (13047, 13048, 13051, 13052 i 13055) od ukupno sedam izgrađenih teglenica za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom. Sagrađene su za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB, a isporuka preostale dvije teglenice (13053 i 13054) predviđena je za ponedjeljak 10. studenoga zbog tegljenja iz ULJANIK Brodogradilišta koje je planirano ovog vikenda.

U Uljaniku porinute dvije teglenice (13053 i 13054)

Danas su u Uljaniku s navoza 1 u more porinute dvije teglenice za prijevoz nafte i prerađevina (Tratank 76 i Tratank 77) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers. Prva dama svečanosti, kuma obiju teglenica, bila je Mirela Maksimović referent investicija u ULJANIK Brodogradilištu koja je presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

- Posebno mi je zadovoljstvo što danas ovdje prisustvujem dvostrukom porinuću, i to u vrlo časnoj ulozi – ulozi kume. Zahvaljujem se stoga Upravi ULJANIK Brodogradilišta, kao i vlasniku teglenica,tvrtki Wisby Tankers, na ukazanom povjerenju. Sigurna sam da će u mojem sjećanju zauvijek ostati trenutak u kojem sam postala dijelom tako važnog događaja pri nastanku svakog plovila, naglasila je prilikom porinuća kuma Mirela Maksimović.

Danas u 3. MAJ-u porinute dvije teglenice

Danas su u 3.MAJ-u porinute dvije teglenice (PN 13055 i 13075) za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona, a opsluživat će ih posebni gurači. Kuma na porinuću bila je Mira Stella, planer projektant, koja je uobičajenim presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

U 3.MAJ-u porinute dvije teglenice (PN 13051 i 13052)

U utorak (7. listopada 2014.) su u 3. MAJ Brodogradilištu porinute dvije riječne teglenice (PN 13051 i 13052) za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.

Položena kobilica za gradnju 507

Prošle srijede (27. kolovoza) je na navoz 2 na Otoku položena kobilica za gradnju 507 višenamjenski brod za više vrsta specijalnih radova na moru čiju izgradnju je ULJANIK Brodogradilište 2013. godine ugovorio s luksemburškom kompanijom Sofidra S.A.

Riječ je o brodu ukupne dužine 138 metara i 32 metra širine koji će biti opremljen za polaganje kabela na morsko dno, te za zatrpavanje kanala u koje su položeni kabeli. Između ostalog može služiti za prijevoz tereta na otvorenoj palubi kao što su npr. vjetroelektrane ili se koristiti kao radna platforma za sve konstrukcijske radove, podmorske i off shore projekte. Ovaj složeni plovni objekt pogonit će četiri MAN Diesel&Turbo motora svaki snage 2.970 kW pri 720 o/min. (elektropropulzija), a u potpunosti automatizirana strojarnica imat će instaliranu snagu od dva MW.

Reagiranje Uljanika na niz neistina iznesenih u Novom listu i Glasu Istre

Nakon niza neistina iznesenih u Novom listu oštra reakcija Uljanika uredništvu nije izostala što ovom prilikom prenosimo u cijelosti.

Temeljem Zakona o medijima NN 59/04 zahtijevamo objavu slijedećeg reagiranja na netočne tvrdnje navedene u članku pod naslovom “Preteški i nesigurni brodovi ugrožavaju sigurnost plovidbe“ koji je 22. kolovoza 2014. objavljen u vašem listu na stranici 2 i 3.

Proizvoljan, jednostran i štetan navod kako su trajekti izgrađeni za Jadroliniju preteški i nesigurni te ugrožavaju sigurnost plovidbe u potpunosti je neistinit i ULJANIK Brodogradilištu uzrokuje veliku štetu za koju ćemo materijalnu naknadu i moralnu zadovoljštinu zatražiti pred adekvatnim institucijama.

Budući da navedeni brodovi imaju sve potrebne certifikate i uvjerenja, izdana od Hrvatskog registra brodova, o tehničkoj ispravnosti i spremnosti za sigurnu plovidbu, te da su izgrađeni u skladu s dobivenom dokumentacijom od strane naručitelja tj. Jadrolinije, ne možemo se oteti dojmu kako je Uljanik iskorišten u svrhu unutarnjeg obračuna oko raznih nama nepoznatih interesa.

Ne želeći ovim putem i na ovakav način lamentirati o tehničkim mogućnostima broda, moramo naglasiti da svi brodovi imaju mogućnost prevoziti ugovoreni broj automobila i putnika, te da nijedna od njihovih najvažnijih prijevoznih karakteristika nije upitna.

No, radi ozbiljnosti teme i značaja samih brodova koje sami korisnici tj. posade ocjenjuju kao ponajboljim u floti Jadrolinije, Uljanik posjeduje svu dokumentaciju koja na sasvim drugačiji način daje prave odgovore na razloge s područja ugovornih obveza o gradnji, ali nikako ne dovodeći u pitanje sposobnost broda za sigurnu plovidbu za što isti imaju i sve potrebne certifikate Hrvatskog registra brodova.

ULJANIK Brodogradilište će s tom dokumentacijom, ukoliko bude bilo potrebno, svakako na pravom mjestu i u pravo vrijeme, otkloniti i najmanju sumnju u svoju odgovornost za određena tehnička rješenja koja ne narušavaju sigurnost broda a koja su proizašla iz projekta koji je izrađen prema zahtjevu Jadrolinije u drugim projektnim tvrtkama.

Da je nažalost riječ o unutarnjem sukobu različitih struja, čiji nam interesi nisu poznati, a u što se upleo i dio medija, ponajbolje govori i drugi članak iz Novog lista u kojem kapetan broda „Kornati“ i posada broda kao najpozvanije osobe, u superlativima govore o sigurnosti i značajkama novog broda izgrađenog u Uljaniku.

Vidi link: Na liniji Valbiska-Merag: "Kornati" su vrh tehnike, navigacije i sigurnosti

3.MAJ isporučio dvije teglenice za prijevoz nafte

3.MAJ Brodogradilište je 13. kolovoza isporučilo dvije teglenice za prijevoz nafte namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice koje je 3. MAJ izgradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB, dugačke su 59,48 metara, široke 16 metara i visoke 4,6 metara uz nosivost od 2.500 tona. Izgradnja teglenica bila je pod nadzorom Klasifikacijskog društva Bureau Veritas, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

U Uljaniku porinute dvije teglenice

U Uljaniku su 7. kolovoza s navoza 1 u more porinute dvije teglenice za prijevoz nafte i prerađevina koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers. Prva dama svečanosti, kuma obiju teglenica, bila je Maja Radolović tehnolog projektant iz ULJANIK Brodograđevnih projekata koja je presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

Isporučen „Brač“ 50. Brod u floti Jadrolinije

U Rijeci je prošlog petka održana svečanost krštenja i primopredaje novoizgrađenog Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda „Brač“, drugog trajekta u seriji od četiri ista naručena koje ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju. Čast da bude kuma novom Jadrolinijinom trajektu pripala je hrvatskoj paraolimpijki Ani Sršen čime Jadrolinija nastavlja s projektom četiri priznate hrvatske sportašice kao prve dame odnosno kume četiriju novogradnji. „Velika mi je čast biti kuma Jadrolinijinom brodu „Brač“. Posebno mi je drago što će „Brač“, na početku svoje plovidbe, povezivati dva otoka i time doprinijeti njihovom razvoju te omogućiti bolji život otočnom stanovništvu. Ono što bih se posebno htjela istaknuti, i ovom prilikom se zahvaliti, su posade Jadrolinije, koji osim redovnih linija, obavljaju izvanredna putovanja i u svakom trenutku, a posebno onda kada je najpotrebnije, služe otočnom stanovništvu“, naglasila je Ana Sršen prilikom obraćanja uzvanicima.

Porinut drugi trajekt za Turkmenistan

U Uljaniku je u subotu 21. lipnja s navoza 2 u more porinuta gradnja 502 - „Bagtyyar“ drugi od zasad dva ugovorena trajekta (RO-PAX) namijenjena prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora koje ULJANIK Brodogradilište gradi za „State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“.

Prva dama svečanosti, kuma broda, bila je Maja Bernobić projektantica u ULJANIK Brodograđevnim projektima koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more. Uz čelne ljude Uljanika, svečanosti porinuća broda prisustvovao je i Amanmyrat Gurdov zamjenik predsjednika Državne službe pomorskog i riječnog transporta Turkmenistana.

Isporučen prvi od četiri trajekta za Jadroliniju

U Rijeci je 17. lipnja održana svečanost krštenja i primopredaja novoizgrađenog Jadrolinijinog Ro-Ro putničkog broda „Kornati“, a događaju održanom u salonu novog trajekta nazočili su Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac, direktor ULJANIK Brodogradilišta d.d. Silvan Kranjc, predstavnici lokalne uprave i samouprave te mnogobrojni partneri i poslovni suradnici nacionalnog putničkog brodara. Čast da bude kuma novom Jadrolinijinom trajektu pripala je hrvatskoj olimpijki Janici Kostelić.

Porinute dvije teglenice za Wisby Tankers

U utorak (10. lipnja) su u 3.MAJ Brodogradilištu porinute dvije morske teglenice za prijevoz nafte i asfalta. Teglenice dužine 59,5, širine 16 i visine 7,6 metara 3.MAJ je izgradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers.

Završen projekt ORD-a u 3. MAJ BRODOGRADILIŠTU d.d.

U vremenu od 2. do 6. lipnja radnici društva 3.MAJ BRODOGRADILIŠTE d.d., kao i radnici društava ULJANIK Brodograđevni projekti d.o.o. i ULJANIK Poslovno informacijski sustavi d.o.o. zaposleni na lokaciji Rijeka, imali su mogućnost otkupiti 105.067 dionica Društva 3.MAJ BRODOGRADILIŠTE d.d. Rijeka.

Rok za upis dionica za prvi krug počeo je 2. lipnja 2014. i trajao do 5. lipnja 2014., a drugi je krug započeo i završio 6. lipnja 2014.

Sve aktivnosti potrebne za stjecanje dionica radnika provedene su u sjedištu društva 3.MAJ BRODOGRADILIŠTE d.d., Rijeka, Liburnijska 3. Na deset upisnih mjesta, postavljenih za tu namjenu na različitim lokacijama unutar Brodogradilišta, radnici su mogli upisati svoje dionice. Ponuđeni paket dionica odabralo je trideset i petero radnika s ukupno 2.593 dionica.


3. MAJ isporučio četiri teglenice

Danas (srijeda, 23. travnja) je 3. MAJ Brodogradilište isporučio četiri teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Sve teglenice istih su značajki, dužine 59,5, širine16 i 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači. Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva Bureau Veritas, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Ugrađeni glavni motori u gradnju 502

Prošlog petka (18.travnja) je u Uljaniku na navozu 2 na Otoku prema željama vlasnika svečano obilježena ugradnja glavnih motora u novogradnju 502. Riječ je o drugom od zasad dva ugovorena trajekta (RO-PAX) namijenjena prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora koje ULJANIK Brodogradilište gradi za „State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“.

Uz čelne ljude Uljanika svečanosti ugradnje glavnih motora prisustvovali su i Akmammet Puhanov i Serdar Hajyyev iz State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“.

Porinut četvrti trajekt za Jadroliniju

U Uljaniku je u subotu 5. travnja s navoza 1 u more porinuta gradnja 506 koju ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o četvrtom i ujedno i zadnjem iz serije istovjetnih Ro-Ro putničkih brodova predviđenih za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Porinuću je uz čelne ljude Uljanika i Jadrolinije prisustvovao i Siniša Hajdaš Dončić ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, a prva dama svečanosti bila je Slavica Afrić rukovoditeljica Službe marketinga Jadrolinije koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more.

U 3.MAJ-u porinute teglenice za Wisby Tankers

Danas, 20.03.2014. su u 3.MAJ Brodogradilištu porinute dvije riječne teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice je 3.MAJ izgradio za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2.500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.

Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva Bureau Veritas, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Porinut treći trajekt za Jadroliniju

U Uljaniku je danas s navoza 1 u more porinuta gradnja 505 koju ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o trećem iz serije od četiri istovjetna Ro-Ro putnička broda predviđena za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Porinuću su prisustvovali čelni ljudi Uljanika i Jadrolinije, a prva dama svečanosti bila je Bojana Stanić Stanisavljević zaposlenica Tehničke službe Jadrolinije koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more.

26. veljače porinute dvije teglenice

Jučer (26. veljače) su u 3. MAJ Brodogradilištu porinute dvije riječne teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB.

Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.

Porinut drugi trajekt za Jadroliniju

U Uljaniku je u subotu 8. veljače s navoza „jedan“ u more porinuta gradnja 504 koju ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o drugom iz serije od četiri istovjetna Ro-Ro putnička broda predviđena za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Porinuću su prisustvovali čelni ljudi Uljanika i Jadrolinije, a prva dama svečanosti bila je Sandra Bilić inženjerka u ULJANIK Brodogradilištu koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more.

Nazočnima se na početku obratio Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je istaknuo zapošljavanje kapaciteta Brodogradilišta i poslovnih sustava u okruženju te poslovnu suradnju Uljanika i Jadrolinije. Na koncu Milovan se na doprinosu i suradnji zahvalio inspektorima Jadrolinije, zatim inspektorima Hrvatskog registra brodova, i radnicima Uljanika koji ove godine planiraju porinuti ukupno šest gradnji.

Porinute dvije riječne teglenice

U utorak, 4. veljače 2014. godine u 3. MAJ-u su porinute dvije nove riječne teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Obje teglenice istih su značajki, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Istog dana, u vremenu između dva porinuća, započeta je i obrada crne metalurgija za dvije nove asfalt teglenice.

U subotu porinut prvi trajekt za Jadroliniju

U Uljaniku je u subotu 25. siječnja s navoza 1 u more porinuta gradnja 503 koju ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o prvom iz serije od četiri istovjetna Ro-Ro putnička broda predviđena za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Uz čelne ljude Uljanika i Jadrolinije, porinuću je prisustvovao i zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić koji je istaknuo značaj suradnje između pulskog brodogradilišta i nacionalnog brodara.

Prva dama svečanosti bila je Rosana Percan inženjerka u Brodogradilištu koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more.

Nazočnima se na početku obratio Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je napomenuo visok stupanj gotovosti broda te planiranu isporuku već u travnju ove godine. Izgradnjom i modernizacijom nacionalne flote povećava se učestalost linijskog prijevoza i jača priprema za liberalizaciju tržišta koja nastupa s početkom 2017. godine. Stoga je važno da Jadrolinija ostane konkurentna u trenutku dolaska stranih broda, istaknuo je Antešić.

Ukrcane nove teglenice

Na sidrištu ispred 3.MAJ Brodogradilišta je prošlog četvrtka 23. siječnja, po drugi put, uspješno obavljena akcija ukrcaja novih sedam teglenica koje je dan prije riječko brodogradilište isporučilo švedskoj kompaniji WISBY TANKERS.

Riječ je o složenoj operaciji u kojoj se brod potopi na nekoliko metara ispod površine mora, nakon čega se teglenice pozicioniraju iznad palube te kreće ponovno izranjanje s ukrcanim teretom.

Svih sedam teglenica, ukrcano na specijalni poluuronjeni brod za prijevoz teških tereta pod nazivom 'Teal', u vlasništvu je nizozemskog brodara Dockwise.


Isporučena prva krmena kočarica

ULJANIK Brodogradilište je danas (23. prosinca) ruskoj kompaniji CJSC „Taurus“ iz Murmanska isporučilo gradnju 493 „Taurus“. Riječ je o brodu namijenjenom ribolovu odnosno krmenom kočarenju i shodno tomu brod je opremljen postrojenjima za preradu, pakiranje, zamrzavanje i skladištenje ulovljene ribe. Primopredajne dokumente potpisali su Yury Parshev direktor kompanije CJSC „Taurus“ i Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta.

Brod je dug 63,85 i širok 13,5 metara, a pokretat će ga motor snage 4.500 kW i jedan je od najopremljenijih tog tipa u Europi i jedini dosad izgrađen u Hrvatskoj. Dnevni kapacitet ulova i prerade ribe iznosi sto tona, a riba (bakalar) se nakon ulova smrzava, filetira, konzervira a riblja jetra se odvaja i posebno pakira. Brod se koristi tijekom cijele godine, a posadu čine 44 člana.

Druženje branitelja

Udruga branitelja „Uljanik“ poziva sve svoje članove na zajedničko druženje i božićni domjenak u ponedjeljak 23. prosinca u 18.00 sati u Domu Hrvatskih branitelja. Domjenak je ove godine organiziran kao zajedničko pretprazničko druženje svih branitelja iz svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Porinut prvi trajekt za Turkmenistan

U Uljaniku je 14. prosinca s navoza 2 u more porinuta gradnja 501 - „Berkarar“ prvi od zasad dva ugovorena trajekta (RO-PAX) namijenjena prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora koje ULJANIK Brodogradilište gradi za „State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“.

Prva dama svečanosti, kuma broda, bila je Tea Popović, rukovoditeljica Male predmontaže u ULJANIK Brodogradilištu koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more. Uz čelne ljude Uljanika, svečanosti porinuća broda prisustvovao je i Akmammeta Puhanova zamjenik predsjednika trgovačke flote Turkmenistana.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Eduard Milovan, direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je pritom istaknuo kako Brodograditelji Uljanika mogu biti zadovoljni učinjenim brod je visokog stupnja gotovosti, a isporuka je planirana za početak srpnja slijedeće godine. Milovan se također zahvalio inspektorima Ruskog Registra brodova i čestitao svim zaposlenicima Uljanika na uspješno odrađenom poslu i porinuću gradnje.

U 3. MAJ Brodogradilištu porinute dvije teglenice

Danas (četvrtak, 5. prosinca) su u 3. MAJ Brodogradilištu porinute dvije teglenice za prijevoz nafte i asfalta, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice 3.MAJ gradi za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Obje su istih karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 7,6 metara visoke. Nosivost im je 2450 tona. U pauzi između dva porinuća obilježen je i početak rezanja limova za dvije nove riječne teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata.

3. MAJ isporučio sedam teglenica

Jučer (srijeda, 4.prosinca) je 3. MAJ Brodogradilište isporučio sedam riječnih teglenica za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom. Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB.

Sve teglenice istih su značajki, dužine 59,5, širine16 i 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači. Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Porinuta druga krmena kočarica

U Uljaniku je danas 23. studenoga s navoza 1 u more porinuta gradnja 492 - „Mirakh“ druga krmena kočarica (Fishing vessel - Stern Trawler) koju ULJANIK Brodogradilište gradi za rusku kompaniju JSC „Murmanseld 2“ iz Murmanska. Riječ je o brodu namijenjenom ribolovu odnosno krmenom kočarenju.

Prva dama svečanosti, kuma broda, bila je Ljudmila Yurjeva koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more. Uz čelne ljude Uljanika, svečanosti porinuća broda prisustvovao je i Georgij Mirzoyan savjetnik za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj te Jury Zadvorny predsjednik kompanije Murmanseld 2.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Eduard Milovan, direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je pritom istaknuo kako Brodograditelji Uljanika mogu biti zadovoljni učinjenim poslom te kako Uljanik želi aktivno sudjelovati u obnovi ruske ribarske flote u Murmansku. Milovan se na koncu zahvalio predstavnicima brodovlasnika, Ruskog registra brodova i Det Norske Veritasa na iznimnoj suradnji, kao i svim uljanikovcima na odrađenom poslu.

Georgij Mirzoyan savjetnik za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj naznačio je nastavak suradnje Ruske Federacije s Hrvatskom i Uljanikom koju bi u budućnosti trebalo dodatno poticati, naročito u brodogradnji. Mirzoyan je izrazio pohvale radnicima Uljanika te zaključio kao je brod izgrađen u južnom toplom moru, a spreman je ploviti u hladnim sjevernim morima.

Uspjeh članova Udruge inovatora BI 3.MAJ na 'Inovi 2013'

Na upravo završenom, najvećem salonu inovacija u Hrvatskoj, Inova 2013, na kojem se predstavilo više od 550 inovacijskih dostignuća međunarodnih i domaćih inovatora te na kojem su sudjelovali predstavnici 31 inozemne delegacije, članovi naše udruge postigli su sljedeće rezultate:

Autor Naziv inovacije Odličje
Siniša Križanec Tunelska zrcala Srebro
Sladjan Pejić i Roberto Puž Pumpa za mulj Bronca

U 3.MAJ-u porinute dvije teglenice

Danas (petak, 15.studenoga) su u 3. MAJ-u porinute dvije riječne teglenice za prijevoz sirove nafte i produkata, namijenjene za plovidbu rijekom Magdalenom u Kolumbiji. Teglenice je 3.MAJ Brodogradilište sagradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona. Opsluživat će ih posebni gurači.
Teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Potpisivanje aneksa Kolektivnog ugovora

Danas je (utorak, 5. studenoga) u Rijeci potpisan aneks Kolektivnog ugovora kao i Sporazum o visini otpremnina za radnike ULJANIK Grupe kojeg su u danas potpisali i:
Juraj Šoljić - glavni povjerenik SMH-a 3.MAJ,
Željko Maričić- predsjednik samostalnog sindikata 3.MAJ-a.

Isto tako, potpisan je i treći aneks Kolektivnog ugovora kojem je produljeno trajanje do zaključenja novog Kolektivnog ugovora na razini ULJANIK Grupe. Danas aneksirani kolektivni ugovor 3.MAJ Brodogradilišta zadržao je sve dosadašnje odredbe izuzev članaka koji se odnose na pitanje o visini otpremnina, a koje su sada regulirane već spomenutim Sporazumom o visini otpremnina. Produljenje Kolektivnog ugovora 3.MAJ Brodogradilišta od strane poslodavca popisali su:
Zdravko Pliško – predsjednik Uprave 3.MAJ Brodogradilišta,
Predrag Božanić – član Uprave 3.MAJ Brodogradilišta,
Hrvoje Makulinčić – direktor ULJANIK Poslovno informacijskih sustava,
te sa sindikalne strane predstavnici sva tri sindikata koji djeluju u 3.MAJ-u.

Jučer potpisan sporazum o visini otpremnina

Jučer je (srijeda, 23. listopada) u Puli potpisan sporazum o visini otpremnina za radnike ULJANIK Grupe kojeg su u ime Pregovaračkog tima Sindikata potpisali:

Đino Šverko – predsjednik koordinacije Sindikata metalaca Hrvatske IS ULJANIK,
Rajko Kutlača - koordinator sindikalnih podružnica Sindikata Istre i Kvarnera ULJANIK-a,
Boris Cerovac – predsjednik Jadranskog sindikata ULJANIK,
Vedran Sabljak – glavni povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera 3.MAJ te,
Hrvoje Markulinčić ispred pregovaračkog tima ULJANIK Grupe.

Valja istaknuti da iako su se s navedenim sporazumom prethodno usuglasili te ga i parafirali, jučer Juraj Šoljić, glavni povjerenik SMH-a 3.MAJ i Željko Maričić, predsjednik samostalnog sindikata 3.MAJ-a sporazum nisu potpisali.

Prema navedenom sporazumu otpremnina radnika koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu bit će kao i dosada, umnožak jedne trećine bruto plaće i neprekinutog staža kod poslodavca s limitom 120 tisuća kuna (plus zakonom predviđeni otkazni rok). Za radnike koji nemaju uvjete za prijevremenu mirovinu otpremnina će iznositi 5.600 kuna za svaku godinu staža sve do ukupnog limita od 170 tisuća kuna (plus zakonom predviđeni otkazni rok).

Potpisivanje navedenog sporazuma u formalnom smislu nema nikakvog utjecaja na odredbe Kolektivnog ugovora u Društvu ULJANIK Grupe 3.MAJ. Brodogradilište. Naime, Kolektivni ugovor u 3.MAJ-u ima svoje odredbe, utvrđene iznose, ali činjenica je i ograničeno trajanje - do konaca slijedećeg mjeseca (studenog).

Podsjetimo, prvi inicijalni sastanak timova održan je 9. listopada 2013. godine na kojem je dogovoreno da će se istovremeno pregovarati kroz dva formalno odvojena, ali suštinski povezana procesa. Jedan je ukupni sporazum socijalnih partnera o kriterijima i visinama otpremnina radnika s uvjetima i bez uvjeta za mirovinu, dok je drugi postupak pregovora samo sa sindikatima 3.MAJ-a oko izmjena KU točnije brisanja otpremnina iz KU odnosno dogovor o otpremninama u sporazumu, i dogovor oko trajanja ostalih odredbi Kolektivnog ugovora s obzirom da KU u 3. MAJ-u ističe 17. studenoga.

Na početku spomenuti i jučer potpisani Sporazum o kriterijima načelno je dogovoren i parafiran od strane poslodavca i svih šest sindikalnih predstavnika u ULJANIK Grupi još proteklog tjedna, a voditelj pregovaračkog tima poslodavca Hrvoje Markulinčić izrazio je žaljenje zbog činjenice da je u drugom odvojenom postupku pregovora oko izmjena i dopuna KU 3.MAJ-a od 11. listopada kada je tim poslodavca predao sindikatima sve formalne dokumente i punomoći potrebne za početak pregovora izgubljeno dva tjedna zbog toga što se sindikati u Rijeci nisu mogli dogovoriti oko svog tima za pregovore.

Nakon što su jučer sindikati 3.MAJ-a dostavili poslodavcu sastav pregovaračkog tima, tokom slijedećeg tjedna započet će konkretni pregovori u Rijeci oko Kolektivnog ugovora 3.MAJ. Brodogradilišta.

Voditelj pregovaračkog tima poslodavca Hrvoje Markulinčić istaknuo je kako vjeruje da će u konačnici svi socijalni partneri pristupiti Sporazumu o kriterijima i visini otpremnina jer provedba restrukturiranja ULJANIK Grupe, posebice 3.MAJ-a te provedba programa zbrinjavanja i sigurnost svih radnika Grupe koji budu tehnološki višak, ali i rasterećenja društva, posebno proizvodnje, od svakodnevnih troškova nepotrebnih procesa, ne dozvoljavaju ni jednoj pregovaračkoj strani da u predstojećem vrlo kratkom preostalom vremenu ne postigne realan i održiv sporazum na razini svih socijalnih partnera ULJANIK Grupe.

Sastanak predstavnika sindikata, radničkih vijeća s predstavnicima poslodavca i Uprave ULJANIK Grupe

Jučer je u Uljaniku održan sastanak predstavnika Uprave ULJANIK Grupe, zatim predstavnika konzultantske tvrtke A.T. Kearney i Radničkih vijeća te sindikata koji djeluju u ULJANIK Grupi (uključujući i sindikate koji djeluju u 3. MAJ-u) na kojem je predstavnicima sindikata i radničkih vijeća prezentirano trenutno stanje projekta restrukturiranja ULJANIK Grupe te planovi i rokovi za daljnje aktivnosti.

Tom je prilikom dogovoren i sljedeći sastanak u srijedu 9. listopada na kojem će početi razgovori o kriterijima i uvjetima za zbrinjavanje viška radnika u ULJANIK Grupi.

Položena kobilica za novogradnju 503

Danas je u Uljaniku na navoz 1 položena kobilica za novogradnju 503 prvi od ukupno četiri (novogradnje od 503 do 506) ugovorena trajekta koje ULJANIK Brodogradilište gradi za hrvatskog nacionalnog brodara Jadroliniju.

Polaganju kobilice su uz Giannia Rossandu Predsjednika uprave ULJANIK Grupe sa suradnicima prisustvovali i čelni ljudi Jadrolinije predvođeni Alanom Klancem Predsjednikom uprave Jadrolinije. Tom se prilikom nazočnima obratio Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je naglasio kako se nada da će suradnja s Jadrolinijom biti nastavljena u budućnosti s novim brodovima i plovnim objektima.

Predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac istaknuo je značaj sinergije domaćih brodara i brodogradilišta te kako će trajekti koji se grade u Uljaniku ploviti na najvažnijim linijama Jadrolinije.

Riječ je o Ro-Ro putničkom brodu predviđenom za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu, također moći će prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.

Svi brodovi iz serije bit će dugi 99,8 metara, široki 17,5 metara, s gazom od 2,4 metra, nosivosti na maksimalnom gazu od 950 tona te brzine 12,5 čvorova. Svaki brod porivat će četiri glavna motora od kojih će svaki biti snage 442 kW. Kako doznajemo, porinuće gradnje 503 planirano je sredinom siječnja, a primopredaja u ožujku 2014. godine.

Porinuta gradnja 491 – „Valovine“

U Uljaniku je 28. rujna s navoza 1 u more porinuta gradnja 491 pod nazivom "Valovine" koju ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju ULJANIK Financije društvo u sastavu ULJANIK Grupe namijenjeno izgradnji brodova za vlastitu flotu u vrijeme niskog intenziteta svjetskog tržišta te nižih cijena novogradnji.

Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila gospođa Pavlina Klasta poslovna tajnica predsjednika Uprave ULJANIK Grupe. Nazočnima se obratio i Eduard Milovan direktor ULJANIK Brodogradilišta koji je istaknuo kako osim zapošljavanja vlastitog kapaciteta brodogradilišta i poslovnih sustava u okruženju, Gr.491, kao i cijela serija brodova za prijevoz rasutih tereta ima za cilj svladavanje svjetske krize na tržištu brodova uz zadržavanje kontinuiteta proizvodnje i proširenje flote domaćeg naručitelja. Milovan se tom prilikom zahvalio i čestitao inspektorima „Uljanik Shipmanagementa“, “Hrvatskog registra brodova“ i „Bureau Veritasa“ na dobroj suradnji istaknuvši najveće zasluge i čestitke svim zaposlenicima „Uljanika“ na uspješnom porinuću.

SORTA 2014 - prva obavijest

Donosimo prvu obavijest o 21. Simpoziju Teorija i praksa brodogradnje koji će se od 2. do 4. listopada 2014. godine održati u hotelu Corinthia u Baški na otoku Krku, u organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Brodogradilišta Viktor Lenac. Link za više informacija.

Isporučen dimnjak za Fincantieri

ULJANIK Brodogradilište nedavno je Fincantierijevom brodogradilištu Margera blizu Venecije isporučio dimljak i dio nadgrađa za kruzer pod imenom „Costa Diadema“.

Izrada radioničke dokumentacije počela je u veljači ove godine, a izradili su je u uljanikovoj Konstrukciji trupa prema klasi Fincantieri. ULJANIK Brodogradilište je također izradilo čelični dio konstrukcije sekcije, dok su radove na aluminijskom dijelu i bravarski dio poslova odradili radnici Proizvodnje opreme iz Vodnjana. Kako doznajemo sekcija dimnjaka će u jednom dijelu biti montirana na brod.


Statut 3.MAJ BRODOGRADILIŠTE d.d.

Sastanci a radničkim vijećem i udrugom dragovoljaca i veterana

Predsjednik Uprave 3.MAJ BRODOGRADILIŠTA d.d. Rijeka Zdravko Pliško i, u ime Uprave ULJANIKA d.d., direktor ULJANIK Poslovno informacijskog sustava d.o.o. Hrvoje Markulinčić primili su danas članove Radničkog vijeća 3.MAJ BRODOGRADILIŠTA d.d. na sastanku na kojem se novi predsjednik Uprave 3.MAJ-a upoznao sa članovima i načinom rada Radničkog vijeća.

Članovima Radničkog vijeća dane su informacije o predstojećim koracima u procesu integracije 3.MAJ-a u ULJANIK Grupu, te je najavljen skori sastanak na kojem će se konkretizirati aktivnosti iz procesa integracije.

Nakon sastanka su obavljeni i razgovori sa čelništvom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Grada Rijeke – Kluba 3.MAJ Rijeka. Predstavnici Udruge su predstavili djelovanje Kluba i probleme prisutne u braniteljskoj populaciji.


Promjene u Nadzornom odboru i Upravi društva

Odluke izvanredne glavne skupštine

Izabran predsjednik uprave i novi članovi NO-a „3.MAJ-a“

Jučer je u Rijeci održana Skupština „3. maja“ na kojoj su između ostalog, izabrani novi članovi Nadzornog odbora među kojima su i tri iz Uljanika. Predsjednik Nadzornog odbora „3. maja“ sada je Veljko Grbac, a njegov zamjenik je Marinko Brgić, obojica članovi uprave ULJANIKa d.d. Za člana NO-a izabran je Elvis Pahljina, financijski direktor Uljanika d.d., a uz uljanikov trojac u NO-u je kao član ostala i predstavnica radnika „3 maja“ Nada Jelinić Starčević.

Neposredno nakon održane Skupštine, na prvoj konstituirajućoj sjednici NO-a dosadašnji predsjednik Uprave „3.maja“ Edi Kučan je, radi prelaska na novu dužnost savjetnika uprave Uljanik d.d.-a, ponudio svoj mandat na raspolaganje što je NO i prihvatio, a na mjestu predsjednika Uprave „3. maja“ Kučana je zamijenio Zdravko Pliško uz kojega će u upravi ostati dosadašnji član Predrag Božanić.

Pliško je podsjetimo nedavno iz ULJANIK Brodogradilišta otišao u mirovinu s radnog mjesta voditelja gradnje, a riječ je o u stručnim krugovima dobro poznatom inženjeru brodogradnje, koji je kroz svoju karijeru radio na rukovodećim mjestima. Bio je voditelj brojnih projekata, a pritom je stekao i međunarodno iskustvo radeći za strane poslodavce. Njegove reference i izrazito dobro poznavanje brodogradnje jamstvo su da će, u suradnji s članom uprave Predragom Božanićem, „3. maj“ u narednih šest mjeseci do godinu dana biti uspješno restrukturiran i repozicioniran unutar ULJANIK Grupe.

Promjene u NO i upravi „3. maja“ nastavak su aktivnosti na složenom procesu integracije riječkog i pulskog brodogradilišta odnosno početak operativnog dijela integracije „3. maja“ u sustav ULJANIK Grupe.


Isporučena gradnja Nov. 719 i dvije teglenice

Sastanci čelnih ljudi Uljanika sa članovima radničkog vijeća 3.MAJ-a i sindikatima koji djeluju u 3.MAJ-u

Prezentacija rada na projektu integracije Brodogradilišta 3.MAJ u poslovno–proizvodni sustav ULJANIK Grupe bila je glavna tema sastanka čelnih ljudi ULJANIK Grupe s članovima Radničkog vijeća BI 3.MAJ d.d. i sindikatima, održanog danas u 3.MAJ-u, a kojem su prisustvovali i konzultanti u ovom procesu – predstavnici tvrtke A.T. Kearney.

Na sastanku su predstavljeni ekonomski i tehnološki razlozi integracije, ažurirana organizacija, metodologija rada na projektu, kao i budući koraci u integraciji. Prezentirana su i načela za stvaranje buduće organizacije ULJANIK Grupe koja se temelje na optimalizaciji funkcija i definicija procesa koji će dovesti do jače konkurentnosti Grupe u gradnji broda i participiranju na svjetskom tržištu.

O istoj je temi potom održan i sastanak u Gradu Rijeci, a idući sastanak o napretku u projektu integracije najavljen je za kraj kolovoza.

Materijali za Glavnu skupštinu BI 3.MAJ d.d. Rijeka 28. kolovoza 2013. godine.

Prijedlog izmjena i dopuna Statuta društva

Poziv na izvanrednu Glavnu skupštinu Društva

Informacije 06/2013

Sastanci čelnih ljudi ULJANIKA

Prezentacija projekta integracije brodogradilišta 3.MAJ u poslovno – proizvodni sustav ULJANIK Grupe te program zbrinjavanja viška radnika bili su glavne teme sastanka gradonačelnika Vojka Obersnela s čelnim ljudima ULJANIK Grupe i Brodogradilišta 3.MAJ te predstavnicima tvrtke A.T. Kearney, konzultanata u ovom procesu, održanog 18. srpnja 2013. godine.

Svi sudionici sastanka složili su se da je najvažniji cilj što prije ugovoriti nove poslove za Brodogradilište 3.MAJ, odnosno za ULJANIK grupu, kako bi se napunili navozi riječkoga škvera. Također, tijekom sastanka, više je puta istaknuto da će, u procesu restrukturiranja ULJANIK Grupe i integracije Brodogradilišta 3.MAJ u ovu grupu, riječki škver ostati zasebna tvrtka, a radna mjesta koja se sačuvaju kroz Plan restrukturiranja, bit će i dalje na riječkom lokalitetu.

ULJANIK Grupa, naglašeno je, ima namjeru u 3.MAJ-u zadržati djelatnost brodogradnje čime su otklonjena sva nagađanja o odlasku brodogradnje iz Rijeke. Kroz proces restrukturiranja želi se postići sinergija i integracija oba brodogradilišta – ULJANIKA i 3.MAJ-a kako bi se uspostavila dugoročna održivost, podizanje konkurentnosti i povećanje efikasnosti poslovnoga procesa. Razvoj Brodogradilišta 3.MAJ unutar ULJANIK Grupe vidi se u izgradnji sofisticiranijih i složenijih brodova, s većom dodanom vrijednošću, koji upravo na taj način mogu biti konkurentni na svjetskom tržištu.

Naglašeno je nadalje kako predstoje razgovori sa sindikatima i radničkim vijećima o ujednačavanju prava i obveza iz kolektivnoga ugovora u cijeloj ULJANIK Grupi, dakle u oba brodogradilišta. Također, kako bi se skratilo vrijeme neizvjesnosti za zaposlenike oba brodogradilišta, a vezano uz višak radnika kroz proces restrukturiranja i u 3.MAJ-u i u ULJANIKU, ovaj će se proces nastojati maksimalno ubrzati, a proces zbrinjavanja viška radnika bit će kvalitetno pripremljen i u potpunosti transparentan.

Sastanku u Gradu Rijeci su prisustvovali Marinko Brgić, član Uprave ULJANIK d.d., Hrvoje Markulinčić, direktor tvrtke ULJANIK - Poslovno informacijski sustavi d.o.o. te Edi Kučan, predsjednik Uprave 3.MAJ d.d.

Ovom su sastanku prethodili sastanak čelnih ljudi ULJANIK Grupe s Radničkim vijećem 3.MAJ-a i čelnicima sindikatima u 3.MAJ-u na kojem su, između ostalih, prisustvovali Juraj Šoljić (SMH-IS, 3.MAJ), Željko Maričić (Sindikat 3.MAJ) i Vedran Sabljak (SIK-3.MAJ), te sa predstavnicima riječkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojem je prisustvovala i predstojnica Ureda Jadranka Tomašić sa suradnicama.

Na sastancima je bilo riječi o mjerama koje će se poduzimati tijekom procesa integracije 3.MAJ-a u ULJANIK Grupu, mogućnostima i ulozi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u tom procesu, kao i o koracima koji predstoje tijekom narednih tjedana.


Porinute dvije teglenice

U petak, 12. srpnja 2013. godine porinute su prve dvije teglenice za prijevoz nafte i asfalta, namijenjene za plovidbu rijekom.

Teglenice je 3.MAJ sagradio za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Obje teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 7,6 metara visoke. Nosivost im je 2450 tona. Posebnost ovih teglenica su izolirani tankovi tereta koji mogu primiti oko 2400 tona asfalta ugrijanog na temperaturu od 180 stupnjeva C. Jednu ili više teglenice opsluživati će posebni gurači. BI 3.MAJ ukupno će švedskom naručitelju isporučiti osam gradnji ovakvih karakteristika.

Porinuće je vodio gospodin Tomislav Lukin, teglenice su građene pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, a plovit će pod kolumbijskom zastavom.

Svečanosti porinuća, a u sklopu razgovora o mogućoj poslovnoj suradnji, prisustvovali su i ministar unutarnjih poslova Republike Irak Adnan Hadi Noor Ali Al-Asadi sa izaslanstvom, te hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i veleposlanik Jerko Vukas, šef Specijalne misije Republike Hrvatske u Republici Irak.

Informacije 05/2013

Položena kobilica za gradnju 501

Danas je na navozu 2 na Otoku položena kobilica za prvi od zasad dva ugovorena trajekta (RO-PAX) namijenjena prijevozu putnika, kamiona i drugih vozila u području Kaspijskog mora koje ULJANIK Brodogradilište gradi za „State service of maritime and river transportation of Turkmenistan“.

Uz čelne ljude Uljanika svečanosti postavljanja kobiliceprisustvovao je i YakupValijev rukovoditelj odjela za vanjske ekonomske odnose državne Turkmenistanskekompanije u pratnji suradnika. Valijev je tomprilikom istaknuo kako se nada novom poslu i gradnji broda s Uljanikom budućida Turkmenistan stalno razvija svoju flotu.

Potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu dionica

Potpisan ugovor o gradnji dvije asfalt barže

Odluke Glavne skupštine BI 3.MAJ d.d.

Odluka Vlade RH glede ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva

Europska komisija odobrila 'Program restrukturiranja BI 3.MAJ d.d.

Obavijest o odlukama i zaključcima Vlade RH

Isporučena gradnja 718 'Palanca Sidney'

U BI 3.MAJ d.d. danas je svečano isporučena Gradnja 718.

Isporučena gradnja 718 'Palanca Sidney'

Poziv za Glavnu skupštinu BI 3.MAJ d.d.

Tekst poziva za Glavnu skupštinu BI 3.MAJ d.d.

Poziv za Glavnu skupštinu BI 3.MAJ d.d.

Odluke Nadzornog odbora

Odluke Nadzornog odbora BI 3.MAJ d.d. od 23.05.2013 godine.

Odluke Nadzornog odbora BI 3.MAJ d.d. od 23.05.2013 godine

Poziv za 12. sjednicu Nadzornog odbora BI 3.MAJ d.d.

Poziv za 12. sjednicu Nadzornog odbora BI 3.MAJ d.d. u PDF formatu.

Poziv za 12. sjednicu Nadzornog odbora BI 3.MAJ d.d.


Uljanik preuzima 3.Maj do konca lipnja

Članak preuzet iz 'Glasa Istre' 20.05.2013.

Prema posljednjim informacijama iz pulskog Uljanika nastavljaju se opsežni razgovori i vrlo ozbiljni sastanci oko pripreme dokumentacije za Uljanikovo preuzimanje riječkog 3.Maja.

U pulskom škveru doznajemo da se intenzivno radi na finalizaciji svih formalnih odluka i akata vezanih za ulazak Uljanika u vlasništvo riječkog 3. maja. Sam model integracije riječkog brodogradilišta u Uljanik Grupu već je gotovo u potpunosti definiran i trenutno je u proceduri usuglašavanja pred stručnim tijelima EU komisije.

Kako doznajemo, predstavnici Uljanika s resornim ministarstvom i Hrvatskom brodogradnjom Jadranbrod dovršavaju i sam ugovor o prijenosu dionica koji bi trebao biti potpisan do konca lipnja.

Pulsko brodogradilište u ovom velikom poslovno-proizvodnom pripajanju vidi nove mogućnosti kako za 3. maj tako i za Uljanik. Kako nam kažu, nakon kvalitetne integracije i redefiniranja određenih procesa koji se danas nepotrebno preklapaju, moguće je ostvariti značajne sinergijske efekte koji bi dali novu kvalitetu i jednom i drugom brodogradilištu.

Obrada tržišta, projektiranje, nabava i financiranje samo su neki od ključnih područja na kojim vrijedi logika "veći projekti-bolji uvjeti".

Stoga nema bojazni da će ijedno brodogradilište ostati bez gradnje brodova, štoviše, kažu nam pulski brodograditelji, dva će brodogradilišta moći konkurirati i za poslove većih serija brodova, koje do danas pojedinačno nije bilo moguće izgraditi u zahtijevanom, često vrlo kratkom roku. (C. B. GALIĆ)


Isporučena gradnja 497 – "Bartolomeu Dias“

ULJANIK Brodogradilište je danas (16. svibnja) luksemburškoj kompaniji Jan De Nul S.A. Capellen G.D. Luxembourg isporučilo gradnju 497 pod nazivom „Bartolomeu Dias“ riječ je o drugom izgrađenom samohodnom usisnom jaružalu (Trailing Suction Hopper Dredger) nosivosti 26.000 tona dužine 147,6 i 30 metara širine. Primopredajne dokumente potpisali su Robby De Backer direktor odjela za novogradnje JDN Grupe i Marinko Brgić član uprave ULJANIK-a d.d. Predsjednik uprave ULJANIK Brodogradilišta.

Podsjetimo još jednom, hopperi su složeni plovni objekti za obavljanje pomorskih radova i koriste se za usisavanje i transportiranje materijala s morskog dna. Za razliku od četiri isporučena Self Propelled Cutter Suction Dredgera uljanikovci su na „hopperima“ u svoje ruke u potpunosti preuzeli projekt i konstrukciju broda, tako da se ulaganje u tehnologiju i znanje koje je bilo potrebno na ranije izgrađenim brodovima (cutterima) pretočilo u neprocjenjivo iskustvo koje sada Uljaniku omogućuje samostalnu gradnju dredgera. Spomenuto je sasvim u skladu s uljanikovom orijentacijom u niše specijalnih brodova veće dodane vrijednosti.

Odluka Br. 84/2013

Tekst Odluke Br. 84/2013 u PDF formatu.

Odluka Br. 84/2013


Održana Izvanredna glavna skupština društva ULJANIK d.d.

Danas (26. travnja) je u Novom domu Uljanika održana Izvanredna glavna skupština društva Uljanik d.d. prva nakon uspješne provedbe organiziranog radničkog dioničarstva i dokapitalizacije Uljanika.

Na skupštini je imenovan novi nadzorni odborDruštva u sastavu Renata Kašnjar Putar (članica Uprave mirovinskog fonda PBZ-CO), Andrija Hren (Financijskianalitičar Erste plavi mirovinski fond), Vladimir Žmak (predsjednik NO uprethodnom sazivu), Đino Šverko (predstavnik malih dioničara) Rajko Kutlača(predstavnik malih dioničara). U svom obraćanju dioničarima dosadašnji predsjednikUprave Uljanika d.d. Anton Brajković zatražio je svoje razrješenje s mjestapredsjednika Uprave zbog kako je naveo godina i ostvarenih uvjeta za mirovinu i odmah potom Brajković je predstavio novu upravu s Giannijem Rossandom kao novimpredsjednikom Uprave te Marinkom Brgićem i Veljkom Grbcem kao članovima Uprave Uljanika d.d.

Uljanik je tako nakon uspješno provedenog organiziranogradničkog dioničarstva i dokapitalizacije krajem prošle godine, dobio nadzorniodbor koji predstavlja novu vlasničku strukturu Uljanika u kojoj sunajznačajniji vlasnici Kapitalni Fond (6,6), Croatia Osiguranje (9,9),Fond zafinanciranje razgradnje (4,9), PBZ–CO Fond (3,9) HZMO (7,4), HZZO (3,9), Ersteplavi Fond (3,3), DAB (2,3), Adris (2,4), te ostali manji institucionalniulagači i pravne osobe. Valja naglasiti da mali dioničari posjeduju 46 postokapitala, od čega sadašnji i bivši radnici Uljanika posjeduju 38 posto.

Siniša Križanec ponovio uspjeh u Moskvi

Siniša Križanec, član Udruge inovatora 3.MAJ-a, nakon 'INOVE 2012', ponovo je osvojio zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi inovacija 'Arhimed 2013' u Moskvi

Preuzeto iz Novog lista

RIJEKA Inovator Siniša Križanec iz Rijeke nagrađen je zlatnim odličjem na cijenjenom 16. moskovskom međunarodnom salonu inovacija i novih tehnologija »Arhimed« za inovaciju »Vinč-škrip (Winch-Vice)«, objavili su iz Saveza inovatora Primorsko-goranske županije. Hrvatski inovatori na upravo završenom Arhimedu 2013., održanom u kulturno-izložbenom centru Sokoljniki, u svom trinaestom uzastopnom nastupu za 14 izloženih inovacija i novih proizvoda osvojili su niz nagrada i time potvrdili svoju uspješnost.

Nastup Siniše Križaneca sufinancirali su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, a sudjelovanje inovatora iz županije na Arhimedu 2013. organizirao je Hrvatski savez inovatora uz tehničku realizaciju Saveza inovatora PGŽ-a i Saveza riječkih inovatora. U Savezu inovatora PGŽ-a navode da je u sklopu Arhimeda 2013. održana posebno značajna prezentacija hrvatskih inovacija na Danu hrvatskih izlagača. Izložbu je posjetio hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Igor Pokaz sa savjetnicom Jadrankom Japunčić.

– Dobro zapažen hrvatski izložbeni prostor bio je mjesto poslovne promidžbe, predstavljanja programa rada s mladim hrvatskim inovatorima i predstojećeg 38. hrvatskog salona inovacija Inova-Budi uzor 2013., na kojem se očekuje izlaganje brojnih ruskih inovatora i gostiju iz cijelog svijeta, poručuju iz Saveza inovatora PGŽ-a.

Arhimed je velika međunarodna izložba inovacija koju organizira Međunarodni inovacijski centar Arhimed, Ministarstvo industrije, znanosti i tehnologije i Ministarstvo obrane Ruske Federacije, Ruspatent, Poglavarstvo grada Moskve uz pokroviteljstvo ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ove godine na Arhimedu su prikazane ukupno 1033 inovacije iz više od pedeset ruskih regija i 18 zemalja, a izložba se prostirala na oko pet tisuća četvornih metara. Teme su iz oblasti strojogradnje, IT, biotehnologije, transporta, proizvodnje različitih materijala, proizvodnje medicinskih naprava, dobivanja nafte i plina, sigurnosti ljudi i objekata, metoda sprječavanja zagađenja i održavanja prirode i drugog. (A. P.)


Video reportaža

Porinuta prva krmena kočarica

U Uljaniku je danas 29. ožujka s navoza 1 u more porinuta gradnja 493 - „Taurus“ prva od dvije ugovorene krmene kočarice (Fishing vessel - Stern Trawler) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za rusku kompaniju CJSC „Taurus“ iz Murmanska. Riječ je o brodu namijenjenom ribolovu odnosno krmenom kočarenju i shodno tomu bit će opremljen postrojenjem za preradu, pakiranje, zamrzavanje i skladištenje ulovljene ribe.

Prva dama svečanosti, kuma broda, bila je Ekaterina Kolodkina, zamjenica ravnatelja za gospodarstvo i planiranje u tvrtki brodovlasnika koje je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more.

Uz Antona Brajkovića Predsjednika uprave Uljanika sa suradnicima, svečanosti porinuća broda prisustvovala je Njegova Ekscelencija dr. Robert Markaryan veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj i Yury Parshev direktor kompanije CJSC „Taurus“ iz Murmanska.

Informacije 02/2013

Izašao je novi broj "Informacija"".

Informacije 02/2013

Isporučen tanker 'SAO DOMINGOS SAVIO'

01. ožuka ove godine u riječkom brodogradilištu 3.MAJ isporučen je tanker 'SAO DOMINGOS SAVIO' koji je u 3.MAJ-u sagrađen za švedsku tvrtku Wisby Tankers.

Riječ je o tankeru za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija duljine 133 metara, širine 23 metra i nosivosti 15.000 tona, a građen pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS, i plovit će pod zastavom Maršalskih Otoka.

Glavni pogonski motor sagrađen je u tvornici Motora i dizalica 3.MAJ, a predstavlja prvi svjetski prototip u gradnji ovakvih brodskih motora.

Svečanosti isporuke uveličao je veleposlanik Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Fredrik Vahlquist.

Porinuta novogradnja 719

Sa prvog je Navoza na svečanosti održanoj 11. veljače ove godine porinuta Novogradnja 719, zadnji iz serije od četiri tankera za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija koje 3.MAJ gradi za švedsku tvrtku WISBY TANKERS.

Riječ je o tankerima dugačkim 133 metra, širokim 23 metra, nosivost im je 15.000 tdw, s glavnim pogonskim motorima sagrađenim u trećemajskoj tvornici motora i dizalica.

Porinuće, koje je vodio Tomislav Lukin, otvorio je direktor Sektora Proizvodnja 3.MAJ-a Vladimir Jardas, a u ime tvrtke WISBY TANKERS uzvanicima se obratio Jonas Engstrom.

Informacije 01/2013

Izašao je prvi ovogodišnji broj "Informacija"

Informacije 01/2013

Isporučena gradnja 496 - "Pedro 'Alvares Cabral"

ULJANIK Brodogradilište je danas (30. listopada) luksemburškoj kompaniji Jan De Nul S.A. Capellen G.D. Luxembourg isporučilo gradnju 496 pod nazivom „Pedro 'Alvares Cabral“. Riječ je o prvom od dva ugovorena samohodna usisna jaružala (Trailing Suction Hopper Dredger) nosivosti je 26.000 tona dužine 147,6 i 30 metara širine. Primopredajne dokumente potpisali su Walter Dietens, voditelj projekta u tehničkom odjelu JDN Grupe i Serđo Pajković, rukovoditelj odjela Prodaja, projekt i kalkulacija u ULJANIK Brodogradilištu.

Hopperi su složeni plovni objekti za obavljanje pomorskih radova i koriste se za usisavanje i transportiranje materijala s morskog dna. Za razliku od dosad četiri isporučena Self Propelled Cutter Suction Dredgera uljanikovci su na „hopperima“ u svoje ruke u potpunosti preuzeli projekt i konstrukciju broda, tako da se ulaganje u tehnologiju i znanje koje je bilo potrebno na ranije izgrađenim brodovima (cutterima) pretočilo u neprocjenjivo iskustvo koje sada Uljaniku omogućuje samostalnu gradnju dredgera. Spomenuto je sasvim u skladu s uljanikovom orijentacijom u niše specijalnih brodova veće dodane vrijednosti, poput primjerice brodova za transport teških tereta i tzv. brodova opskrbljivača platformi i manipuliranje sidrima, spašavanje na moru i pružanje pomoći koje također Uljanik zna i može izgraditi.

Isporučen "Balaken"

ULJANIK Brodogradilište je danas (27. rujna) kompaniji Azerbaijan State Caspian Shipping Company iz Republike Azerbajdžan isporučilo gradnju 499 pod nazivom „Balaken“. Riječ je o drugom od dva ugovorena broda nosivosti 5.000 tona za prijevoz vagona Kaspijem. Brod dužine 154,80 i širine 17,5 metara pokretat će dva Uljanik-MAN B&W motora oznake 5S26MC6 svaki snage 2000 kW pri 250 o/min s kojim će postizati 14,5 čvorova brzine plovidbe, a ukupno će moći prevoziti 54 vagona.

Valja istaknuti kako je od početka montaže „Balakena“ na navozu, 30. ožujka ove godine, do današnje isporuke vlasniku prošlo nepunih šest mjeseci, što je najkraće razdoblje od početka montaže do isporuke u posljednjih 15-ak godina, te predstavlja izniman uspjeh svih radnika Uljanika.

Primopredajne dokumente potpisali su Anton Brajković predsjednik uprave ULJANIK Grupe i Aydin Bashirov predsjednik uprave Azerbaijan State Caspian Shipping Company. Nakon potpisivanja dokumenta na „Balakenu“ je upriličeno podizanje zastave čime je zaokružena svečanost primopredaje broda vlasniku kojoj su uz predstavnike vlasnika i posade broda prisustvovali i čelni ljudi Uljanika.

Brajković je tom prilikom zahvalio predsjedniku uprave Bashirovu na ukazanom povjerenju koje je Uljanik opravdao isporučivši brodove u skladu s potpisnim ugovorom, dok je Bashirov naglasio dugogodišnju suradnju s Uljanikom i iskazao zadovoljstvo izgrađenim i isporučenim brodovima.

Podsjetimo, prije dva tjedna Uljanik je istoj kompaniji isporučio wagon carrier „Bardu“ brod istovjetan „Balakenu“, a valja istaknuti kako za Azerbaijan State Caspian Shipping Company danas plovi nekoliko brodova izgrađenih u ULJANIK Brodogradilištu, ta da je slične brodove za prijevoz vagona Uljanik je gradio prije šest godina, ali i sredinom osamdesetih prošlog stoljeća kada je također izgrađeno osam tzv. „paroma“ brodova za prijevoz vagona. Današnjom isporukom suradnja, koja je između trenutno vodećih ljudi Azerbaijan State Caspian Shipping Company i Uljanika započela prije 28 godina na svojevrstan je način opetovano potvrđena i produbljena te čini čvrstu osnovu za buduće poslove. Ugovor za gradnju „Balakena“ i potpisan je u svibnju 2011. godine, a brod je u more porinut 15. lipnja ove godine. Uskoro nakon isporuke „Balaken će s posadom isploviti put Kaspija.

Isporučena "Barda"

ULJANIK Brodogradilište je danas kompaniji Azerbaijan State Caspian Shipping Company iz Republike Azerbajdžan isporučilo gradnju 498 pod nazivom „Barda“. Riječ je o prvom od zasad dva ugovorena broda nosivosti 5.000 tona za prijevoz vagona Kaspijem. Brod dužine 154,80 i širine 17,5 metara pokretat će dva Uljanik-MAN B&W motora oznake 5S26MC6 svaki snage 2000 kW pri 250 o/min s kojim će postizati 14,5 čvorova brzine plovidbe, a ukupno će moći prevoziti 54 vagona.

Brod dužine 154,80 i širine 17,5 metara pokretat će dva Uljanik-MAN B&W motora oznake 5S26MC6 svaki snage 2000 kW pri 250 o/min s kojim će postizati 14,5 čvorova brzine plovidbe, a ukupno će moći prevoziti 54 vagona.

Primopredajne dokumente potpisali su Serđo Pajković rukovoditelj odjela Projekt, prodaja i kalkulacija ULJANIK Brodogradilišta i Shahid Orujov pomoćnik direktora Azerbaijan State Caspian Shipping Company. Nakon potpisivanja dokumenta upriličeno je podizanje zastave na „Bardi“ čime je zaokružena svečanost primopredaje broda vlasniku kojoj su uz predstavnike vlasnika i posade broda prisustvovali i čelni ljudi Uljanika.

Podsjetimo, za Azerbaijan State Caspian Shipping Company danas plovi nekoliko brodova izgrađenih u ULJANIK Brodogradilištu, a slične brodove za prijevoz vagona Uljanik je gradio prije šest godina, ali i sredinom osamdesetih prošlog stoljeća kada je također izgrađeno osam tzv. „paroma“ brodova za prijevoz vagona. Današnjom isporukom suradnja, koja je između trenutno vodećih ljudi Azerbaijan State Caspian Shipping Company i Uljanika započela prije 28 godina na svojevrstan je način opetovano potvrđena i produbljena te čini čvrstu osnovu za buduće poslove. Ugovor za gradnju „Barde“ i potpisan je u svibnju 2011. godine, a brod je u more porinut 10. svibnja ove godine. Uskoro nakon isporuke „Barde“ ULJANIK Brodogradilište će Azerbaijanskoj kompaniji isporučiti i „Balakena“ drugi brod za prijevoz vagona koji je trenutno u završnoj fazi opremanja pred odlazak na pokusnu plovidbu.

Porinuta gradnja 497 - "Bartolomeu Dias"

U Uljaniku je danas (14. srpnja) s navoza 2 u more porinuta gradnja 497 – „Bartolomeu Dias“ drugi od dva ugovorena samohodna usisna jaružala (Traliling Suction Hopper Dredger) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za luksemburšku kompaniju Jan De Nul Luxembourg S.A. Luxembourg G.D.

Prva dama svečanosti porinuća bila je Katrijn Coene djevojka M. Hipmea jednog od glavnih inspektora JAN DE NULA u Uljaniku koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more zaželjevši pritom posadi i brodu dugu i sretnu plovidbu. Nazočnima se prigodnim riječima obratio Eduard Milovan, član Uprave ULJANIK Brodogradilišta i direktor proizvodnje koji je pritom istaknuo izuzetno kvalitetnu suradnju sa svim predstavnicima brodovlasnika i koja bi uskoro trebala biti nastavljena s novim brodovima i plovnim objektima.

Milovan je istaknuo kako je Uljanik zadovoljan učinjenim poslom i radovima koji se odvijaju po planu što pruža jamstva kako će isporuka uslijediti sukladno dogovorenim obvezama. Na koncu Milovan se zahvalio inspektorima „Bureau Veritasa“, svim uljanikovcima i Uljanikovim kooperantima na petom ovogodišnjem porinuću, koje je u planiranom roku ostvareno unatoč iznimno teškim vremenskim uvjetima.

„Bartolomeu Dias“ je samohodno usisno jaružalo nosivosti 26.000 tona dužine 147,6 metara i 30 metara širine, a brod i radnu opremu pokretat će dva glavna dizelska motora svaki snage 7200 kW. Dubina s koje će moći usisavati materijal iznosi 42 do 50 metara. Ugovor za gradnju ovog broda potpisan je u srpnju 2010. godine, a kobilica je položena u veljači ove godine.

Porinuta gradnja 499 - "Balaken"

U Uljaniku je danas (15. lipnja) s navoza 1 u more porinuta gradnja 499 pod nazivom „Balaken“ koju ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju Azerbaijan State Caspian Shipping Company iz Republike Azerbajdžan.

Riječ je o brodu nosivosti 5.000 tona koji će prevoziti 54 vagona. Brod dužine 154,80 i širine 17,5 metara pokretat će dva Uljanik-MAN B&W motora oznake 5S26MC6 svaki snage 2000 kW pri 250 o/min s kojim će postizati 14,5 čvorova brzine plovidbe. Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila gospođa Latifa Zeynalova zaposlenica spomenuta tvrtke, a svečanosti porinuća prisustvovali su i Aydin Bashirov predsjednik kompanije Azerbaijan State Caspian Shipping Company sa svojim najbližim suradnicima, te predsjednik Uprave ULJANIK Grupe Anton Brajković. Nazočnima se na početku svečanosti obratio Marinko Brgić predsjednik Uprave ULJANIK Brodogradilišta koji je istaknuo kako Brodogradilište čini krajnje napore za postizanje ugovorenih rokova ne bi li brodovi stigli u Kaspijsko more prije zaleđivanja rijeka i kanala. Brodogradilište pri tome ne zanemaruje kvalitetu brodova, stoga sam uvjeren da će naši poslovni partneri i prijatelji dobiti brodove visoke kvalitete u ugovorenim terminima, na što su oni u suradnji s Uljanikom već i navikli, istaknuo je Brgić.

Nadam se i vjerujem da će ovakva poslovna suradnja, stvoreni odnosi, novi i puno efikasniji brodovi, kao i ekspanzija razvojnih aktivnosti na Kaspijskom moru, biti čvrsti temelj za daljnji kontinuitet naše zajedničke budućnosti kroz nove ugovore i nove brodove, zaključio je na koncu Brgić uz čestitku svim uljanikovcima i suradnicima na izgradnji ovog lijepog i kvalitetnog broda.

Predsjednik Azerbajdžanske državne kaspijske morske plovidbe Aydin Bashirov istaknuo je kako su brodograditelji Uljanika prije skoro tri desetljeća, od 1984. do 1986. godine izgradili i predali kaspijskim brodarima osam paroma - trajekta, brodova za prijevoz željezničkih vagona. Trenutna suradnja s Uljanikom nastavljena je ponajviše zaslugom uvaženog Iljhama Alijeva, predsjednika Republike Azerbajdžan koji podržava obnovu Kaspijske flote i transportnih putova.

Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u ovom projektu i uvjeren sam da će brodovi biti isporučeni na vrijeme, zaključio je na koncu Bashirov. Ovo je bilo četvrto ovogodišnje porinuće u Uljaniku. Ugovori za gradnju novogradnji 498 i 499 potpisani su u svibnju 2011. godine, a planirani rok isporuke prvog broda je konac ljeta ove godine. Budući da je danas radni dan porinuću su mogli prisustvovati uljanikovci, njihovi gosti i poslovni partneri.

Porinuta gradnja 498 - "Barda"

U Uljaniku je danas (10. svibnja) s navoza 1 u more porinuta gradnja 498 pod nazivom „Barda“ koju ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju Azerbaijan State Caspian Shipping Company iz Republike Azerbajdžan.

Riječ je o brodu nosivosti 5.000 tona koji će prevoziti 54 vagona. Brod dužine 154,80 i širine 17,5 metara pokretat će dva Uljanik-MAN B&W motora oznake 5S26MC6 svaki snage 2000 kW pri 250 o/min s kojim će postizati 14,5 čvorova brzine plovidbe. Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila gospođa Yegane Dadasheva zaposlenica spomenuta tvrtke, a svečanosti porinuća prisustvovala je i Njegova ekselencija Kamil Khasiyev veleposlanik Republike Azerbajdžan u Hrvatskoj, zatim Aydin Bashirov predsjednik kompanije Azerbaijan State Caspian Shipping Company sa svojim najbližim suradnicima, gradonačelnik Pule Boris Miletić i predsjednik Uprave ULJANIK Grupe Anton Brajković.

Nazočnima se na početku obratio Marinko Brgić predsjednik Uprave ULJANIK Brodogradilišta koji je istaknuo kako danas za Azerbaijan State Caspian Shipping Company plovi 11 brodova sagrađenih u Uljaniku. - Izuzetna suradnja, koja je između danas vodećih ljudi kompanije i Uljanika započela prije 28 godina ovim ugovorima je potvrđena, produbljena te je stvorena čvrsta osnova za njenu budućnost zaključio je Brgić.

Predsjednik Azerbajdžanske državne kaspijske morske plovidbe Aydin Bashirov istaknuo je kako su brodograditelji Uljanika prije skoro tri desetljeća, od 1984. do 1986. godine izgradili i predali kaspijskim brodarima osam paroma - trajekta, brodova za prijevoz željezničkih vagona. Svi su ti paromi postali dijelom Kaspijske flote te i danas uspješno plove transportnim koridorom Europa-Kavkaz-Azija. Trenutna suradnja s Uljanikom nastavljena je ponajviše zaslugom uvaženog Iljhama Alijeva, predsjednika Republike Azerbajdžan koji svesrdno pomaže brodarima u procesu obnove Kaspijske flote. Suradnja između Hrvatske i Azerbajdžana razvija u svim sferama i naša je dužnost podržati taj proces, tj. pomagati jedni drugima, rekao je na koncu Bashirov.

Ovo je bilo treće ovogodišnje porinuće u Uljaniku, a istodobno je na navozu 1 u tijeku montaža i gradnje 499 drugog broda za prijevoz vagona koji ULJANIK Brodogradilište gradi za istog naručitelja. Ugovori za gradnju novogradnji 498 i 499 potpisani su u svibnju 2011. godine, a planirani rok isporuke prvog broda je konac ljeta ove godine. Budući da je danas radni dan porinuću su mogli prisustvovati uljanikovci, njihovi gosti i poslovni partneri.

Porinuta gradnja 490 - "Punta"

U Uljaniku je u subotu 24. ožujka s navoza 1 u more porinuta gradnja 490 pod nazivom „Punta“ koju ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju United Shipping Services odnosno za Uljanik Plovidbu.

Riječ je o brodu za prijevoz rasutog tereta nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 i širine 32,24 metara, a pokretat će ga Uljanikov MAN motor oznake 6S50MC-C7 snage 8.600 kW pri 121 o/min s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.

Brod je u more tradicionalnim presijecanjem konopa pustila gospođica Maša Srdić učenica četvrtog razreda pulske Gimnazije. Nazočnima se obratio i Eduard Milovan član Uprave ULJANIK Brodogradilišta i direktor proizvodnje koji je istaknuo kako brodograditelji Uljanika mogu biti zadovoljni učinjenim poslom te kako je brod u visokom stupnju gotovosti, a isporuka je planirana za jesen ove godine. - Veliki doprinos tome svojim su radom dali inspektori kompanije Uljanik Plovidbe kojima čestitam i zahvaljujem na dobroj suradnji. Isto tako, zahvaljujem na pomoći inspektorima Hrvatskog registra brodova i Bureau Veritasa zaključio je na koncu Milovan.

Direktor Uljanik Povidbe Dragutin Pavletić također je izrazio zadovoljstvo projektom izgradnje četiri broda za prijevoz rasutih tereta u Uljaniku. Ugovor za gradnju „Punte“ potpisan je 28. lipnja 2010. godine, a kobilica je položena 28. listopada 2011. godine. Uljanik ovim brodovima zadržava kontinuitet proizvodnje u vremenima kada još uvijek nije došlo do značajnijeg oporavka brodograđevnog tržišta.

Isporučena "Stoja"

ULJANIK Brodogradilište je danas (15. veljače) kompaniji United Shipping Services II isporučilo gradnju 489 pod nazivom „Stoja“. Riječ je o drugom brodu za prijevoz rasutog tereta iz serije od četiri ugovorena nosivosti 52.000 tona, dužine 189,90 i širine 32,24 metara kojeg pokreće Uljanikov MAN motor oznake 6S50MC-C7 snage 8.600 kW pri 121 o/min s kojim će brod postizati oko 15 čvorova brzine plovidbe.

Primopredajne dokumente potpisali su Silvan Kranjc član Uprave ULJANIK Brodogradilišta iDragutin Pavletić direktor Uljanik Plovidbe, a nakon potpisivanja dokumentaupriličeno je podizanje zastave na „Stoji“ čime je zaokružena primopredajabroda.

Radnici Uljanika su tijekom gradnje ovog brodapostavili značajan uspjeh i svojevrsni rekord, naime od porinuća do završetkasvih ispitivanja na brodu i pokusne plovidbe prošlo je samo osam tjedana,odnosno dva mjeseca, što je izniman radni doseg.

Napominjemo da je najboljevrijeme za spomenutu fazu procesa gradnje broda dosad bilo je tjedan dana duže. Ugovor za gradnju „Stoje“ potpisan je 18. siječnja2010. godine, kobilica je položena 17. lipnja 2011. godine, a brod je u moreporinut 28. listopada prošle godine. Kako doznajemo „Stoja“ bi do konca tjednatrebala isploviti na svoj prvi radni zadatak.

Ovo je prva ovogodišnja isporuka broda u Uljaniku odukupno šest planiranih, a podsjećamo kako je jučer u more porinut prvi TrailingHopper Suction Dredger za kompaniju JanDe Nul. Riječ je o brodu nosivosti 26.000 tona,dužine 147,6 metara i 30 metara širine koji će moći usisavati materijals dubine do 50 metara. Brod i radnu opremu pokretat će dva glavna diesel motora, svaki snage 7200 kW, a ukupna instaliranasnaga iznosi 15,65 MW.

Porinuta gradnja 496 – "Pedro 'Alvares Cabral“

U Uljaniku je danas s navoza 2 u more porinuta gradnja 496 – „Pedro 'Alvares Cabral“ prvi od dva ugovorena samohodna usisna jaružala (Traliling Suction Hopper Dredger) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za luksemburšku kompaniju Jan De Nul S.A. Capellen G.D. Luxembourg.

Prva dama svečanosti porinuća bila je Dunja Pekišić zaposlenica u uredu JAN DE NULA u Uljaniku koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila brod u more. Nazočnima se prigodnim riječima obratio Eduard Milovan, član Uprave ULJANIK Brodogradilišta i direktor proizvodnje koji je pritom istaknuo izuzetno kvalitetnu suradnju sa svim predstavnicima brodovlasnika i njegovom kvalitetnom stručnom timu koji zajedno s ljudima u Uljaniku ulaže sve svoje znanje i iskustvo u realizaciju ovog projekta.

Milovan je istaknuo kako možemo biti zadovoljni učinjenim poslom te kako se radovi odvijaju po planu što daje jamstva kako će isporuka uslijediti tijekom kolovoza ove godine. Na koncu Milovan se zahvalio inspektorima „Bureau Veritasa“ i svim Uljanikovcima i Uljanikovim kooperantima na prvom od planiranih sedam ovogodišnjih porinuća, koje je ostvareno unatoč vrlo teškim i hladnim vremenskim uvjetima za rad u posljednja dva tjedna uz posebnu pohvalu zaposlenicima montaže trupa i opreme na navozima.

„Pedro 'Alvares Cabral“ nosivosti je 26.000 tona dužine 147,6 metara i 30 metara širine, a brod i radnu opremu pokretat će dva glavna dizelska motora svaki snage 7200 kW . Dubina s koje će moći usisavati materijal iznosi 42 do 50 metara. Ugovor za gradnju potpisan je u srpnju 2010. godine, a kobilica je položena u listopadu prošle godine. Brod će nakon isporuke ploviti pod zastavom Luxembourga.

Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 497, drugi brod iz serije samohodnih usisnih jaružala koje ULJANIK Brodogradilište gradi za kompaniju Jan De Nul.