Škola jedrenja JK Uljanik plovidbe

Jedriličarski klub Uljanik plovidba i ove godine na Bunarini organizira školu jedrenja za djecu uzrasta od 7 do 14 godina. Škola će trajati od ponedjeljka 22. lipnja do petka 3. srpnja u vremenu od 9 do 13 sati. Tijekom škole mladi polaznici naučit će osnove snalaženja na moru, teoriju jedrenja i kako raditi u timu. Cijena škole je 300 kuna, a svaki polaznik dobit će klupsku kapu i majcu. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 098 983 92 27, na web stranici www.jk-uljanik-plovidba.hr te putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

3. MAJ isporučio posljednje dvije teglenice iz serije

3.MAJ je 15. svibnja 2015. isporučio posljednje dvije riječne teglenice iz serije (PN 13132 i 13133) za prijevoz sirove nafte i produkata. Izgrađene su za švedsku tvrtku WISBY TANKERS AB. Teglenice su dugačke 59,5 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke, a opsluživat će je posebni gurači. Građene su pod nadzorom Klasifikacijskog društva BUREAU VERITAS.

U Uljaniku porinute dvije teglenice - gradnje 518 (13132) i 519 (13133)

U Uljaniku su 5. svibnja 2015. godine s navoza 1 u more porinute gradnje 518 i 519 – teglenice za prijevoz nafte i prerađevina koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Kristina Reljin rukovoditeljica nabave nemetala kemijskih i elektro proizvoda u društvu Uljanik d.d. koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Reljin se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilici da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora.

Riječ je o teglenicama dužine 59,5 metara, širine 16 metara i ukupno 4,6 metara visine uz nosivost od 2,500 tona koju će tijekom eksploatacije opsluživati posebni gurači. Izgradnja teglenice je pod nadzorom Klasifikacijskog društva ABS, (American Bureau of Shipping), a plovit će pod kolumbijskom zastavom. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 511 LPG teglenicu za istog naručitelja.

U subotu 51. Pulska regata

Otvarajući novo desetljeće ove tradicionalne 51. Pulske regate, Jedriličarski klub ULJANIK Plovidba sa svojom sekcijom krstaša, vraća ovu regatu u akvatorij Pulske luke. Trajni je cilj povratak jedrenja krstaša (velikih regatnih jedrilica) u samo središte našeg grada.

Organizacijom ove regate želimo doprinijeti obilježavanju 70 godišnjice oslobođenja Grada, te našoj Puli na ovaj način čestitati Dan Grada.

U subotu 9. svibnja u 11 sati predviđen je start u Pulskoj luci, atraktivan okret oko bove ispred željezničke stanice, nakon toga okret oko bove ispred Riječkog gata i ACI marine, te izlazak prema lukobranu i oplovljavanje otoka Jerolim. Budući su predviđena dva takva obilaska Jerolima, najveći dio regate bit će dostupan svim onima koji će natjecanje pratiti bilo s Riječkog gata, šetnice ispred željezničke stanice, kompleksa Katarine ili Štinjana.