Uljanik potpisao Ugovor sa Kuvajtskim naručiteljem Livestock Transport & Trading Co. K. S. C., Kuwait

U ponedjeljak 28. rujna 2015. godine, u Uljaniku je svečano potpisan ugovor između ULJANIK d.d. i Kuvajtskog naručitelja Livestock Transport & Trading Co. K.S.C., Kuwait. Obzirom da se radi o otvaranju sasvim novog i zanimljivog tržišta te iznimno važnog projekta, na potpisivanju ugovora su, uz predsjednika ULJANIK Grupe Giannia Rossande s najbližim suradnicima, nazočili i Bader Al Subaiee (Chairman), Osama Bodai (Chief Executive Officer), i Ahmad Al Majed (Manager – International Trading) iz Kuvajtske tvrtke, a uz njih su iz firme KLTT bili prisutni i Jaya Kumar Iyer (Assistance Managing director) te Chris Murthi (Managing Director) iz Britanske brokerske kuće Quintus Shipping Limited. Ispred Uljanika, ugovor o gradnji potpisao je Serđo Pajković direktor sektora prodaje.

Porinuta gradnja 511 (13174) – „Tragas 3“ LPG teglenica

U Uljaniku je jučer (17. rujna) s navoza 1 u more porinuta gradnja 511 (13174) – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Nina Milevoj, kadrovik u ljudskim resursima, služba radnih odnosa, koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Gospođa Milevoj se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora. – Velika mi je čast biti kuma ovoj teglenici i ovo je zasigurno trenutak koji će ostati u mojem sjećanju zauvijek jer njezin prvi dodir s morem predstavlja završetak jedne i početak druge etape u njezinoj izgradnji, rekla je tom prilikom kuma Milevoj.