Isporuka trajekta „Brač“

Isporučen „Brač“ 50. Brod u floti Jadrolinije

U Rijeci je prošlog petka održana svečanost krštenja i primopredaje novoizgrađenog Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda „Brač“, drugog trajekta u seriji od četiri ista naručena koje ULJANIK Brodogradilište gradi za Jadroliniju. Čast da bude kuma novom Jadrolinijinom trajektu pripala je hrvatskoj paraolimpijki Ani Sršen čime Jadrolinija nastavlja s projektom četiri priznate hrvatske sportašice kao prve dame odnosno kume četiriju novogradnji. „Velika mi je čast biti kuma Jadrolinijinom brodu „Brač“. Posebno mi je drago što će „Brač“, na početku svoje plovidbe, povezivati dva otoka i time doprinijeti njihovom razvoju te omogućiti bolji život otočnom stanovništvu. Ono što bih se posebno htjela istaknuti, i ovom prilikom se zahvaliti, su posade Jadrolinije, koji osim redovnih linija, obavljaju izvanredna putovanja i u svakom trenutku, a posebno onda kada je najpotrebnije, služe otočnom stanovništvu“, naglasila je Ana Sršen prilikom obraćanja uzvanicima.

MT „Brač“ prve će putnike prevesti na liniji Valbiska – Merag. Kapacitet broda je 616 putnika te 145 osobnih vozila, s klimatizirani salonom kapaciteta 322 putnika. 50. brod u bijeloj floti Jadrolinije opremljen je hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila, a namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama.

Svečanosti održanoj u salonu novog trajekta, uz brojne uzvanike, nazočili su i pomoćnik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac, direktor ULJANIK Brodogradilišta d.d. Silvan Kranjc, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica Župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić te predstavnici lokalne zajednice.