Isporuka trajekta „Kornati“

Isporučen prvi od četiri trajekta za Jadroliniju

U Rijeci je 17. lipnja održana svečanost krštenja i primopredaja novoizgrađenog Jadrolinijinog Ro-Ro putničkog broda „Kornati“, a događaju održanom u salonu novog trajekta nazočili su Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac, direktor ULJANIK Brodogradilišta d.d. Silvan Kranjc, predstavnici lokalne uprave i samouprave te mnogobrojni partneri i poslovni suradnici nacionalnog putničkog brodara. Čast da bude kuma novom Jadrolinijinom trajektu pripala je hrvatskoj olimpijki Janici Kostelić.

M/T „Kornati“ je novogradnja broj 503, prvi trajekt u seriji od četiri ista naručena od Jadrolinije u ULJANIK Brodogradilištu. M/T „Kornati“ je ro-ro putnički brod, kapaciteta 616 putnika te 145 osobnih vozila, a na brodu se nalazi klimatizirani salon kapaciteta 322 putnika. Brod je opremljen hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila. M/T Kornati 49. je brod u bijeloj floti Jadrolinije. Namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama, a ukupna vrijednost četiri nova trajekta koji će u 2014. godini osnažiti flotu Jadrolinije iznosi 32 milijuna eura.

Četirima novim Jadrolinijinim trajektima imena su dali građani putem ankete koja je protekle zime bila postavljena na službenim internetskim stranicama Jadrolinije, a ostala tri broda zovu se Krk, Brač i Mljet.