Porinuće teglenice

U Uljaniku porinute dvije teglenice (516/13128 i 517/13129)

Danas su u Uljaniku s navoza 1 u more porinute dvije teglenice za prijevoz nafte i prerađevina (Tratank 82 i Tratank 83) koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers. Prva dama svečanosti, kuma obiju teglenica, bila je Tanja Gortan stručni suradnik u kontrolingu u Uljanik d.d. koja je tradicionalnim presijecanjem konopa u more pustila obje barže.

- Posebno mi je zadovoljstvo i čast što danas u ulozi kume sudjelujem u dvostrukom porinuću. Zahvaljujem se stoga vlasniku teglenica, tvrtki Wisby Tankers i Upravi ULJANIK Brodogradilišta na ukazanom povjerenju. Sigurna sam da će u mojem sjećanju zauvijek ostati trenutak u kojem sam postala dijelom tako važnog događaja pri nastanku svakog plovila, naglasila je prilikom porinuća kuma Tanja Gortan.

Teglenice istih su karakteristika, dugačke 59,48 metara, široke 16 metara i ukupno 4,6 metara visoke. Nosivost im je 2500 tona, a prilikom korištenje opsluživat će ih posebni gurači. Današnje porinuće prvo je ovogodišnje u Uljaniku.