Porinuće tankera „Palanca Rio“

U 3.MAJ Brodogradilištu porinut asfalt tanker „Palanca Rio“

U 3.MAJ-u je 9. lipnja s Navoza 1 u more porinuta gradnja 730 koju 3.MAJ Brodogradilište gradi za švedsku kompaniju WISBY TANKERS. Porinuću su uz čelne ljude ULJANIK Grupe prisustvovali i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te predstavnici brodovlasnika, a prva dama svečanosti bila je Helena Salamon, rukovoditeljica proizvodne tehnologije u 3.MAJ-u, koja je tradicionalnim presijecanjem vrpce brod „Palanca Rio“ pustila u more.

Nazočnima se tom prilikom obratio Domagoj Klarić Predsjednik Uprave 3.MAJ Brodogradilišta koji je u ime zaposlenika ULJANIK Grupe i 3.MAJ Brodogradilišta pozdravio sve prisutne te istaknuo:
-Naša odlučnost i cilj da kvalitetom izgrađenih brodova i uvažavanjem specifičnih želja kupaca zadržimo i vraćamo brodovlasnike koji jednom odluče graditi brod u 3.MAJ-u u potpunosti se potvrđuje i s kompanijom WISBY TANKERS koja je nastavila suradnju s 3.MAJ Brodogradilištem i nakon procesa njegovog restrukturiranja i privatizacije, te ulaskom u sastav ULJANIK Grupe. Kumi broda, želim uspješno kumovanje ovoj gradnji, a brodu mirnu plovidbu“ – zaključio je na koncu Klarić.


Ministar gospodarstva Vrdoljak čestitao je svim radnicima koji su učestvovali u gradnji tankera i zaželio 3.MAJ-u još puno ovakvih porinuća i brodova.

Operaciju porinuća uspješno je vodio voditelj porinuća Tomislav Lukin, a riječi blagoslova i mirno more brodu i njegovoj posadi udijelio je velečasni Luka Lučić. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 731 koju 3.MAJ također gradi za kompaniju WISBY TANKERS, a istih je značajki kao i porinuta gradnja.