Porinuće LPG teglenice

Porinuta gradnja 511 (13174) – „Tragas 3“ LPG teglenica

U Uljaniku je jučer (17. rujna) s navoza 1 u more porinuta gradnja 511 (13174) – LPG (liquid petroleum gas) teglenica za prijevoz ukapljenog plina koju ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište, odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Nina Milevoj, kadrovik u ljudskim resursima, služba radnih odnosa, koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Gospođa Milevoj se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilikom da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora. – Velika mi je čast biti kuma ovoj teglenici i ovo je zasigurno trenutak koji će ostati u mojem sjećanju zauvijek jer njezin prvi dodir s morem predstavlja završetak jedne i početak druge etape u njezinoj izgradnji, rekla je tom prilikom kuma Milevoj.

Prilikom porinuća nazočnima se obratio i Maksimilijan Percan project manager gradnje koji je naglasio da je od projektiranja i konstrukcije teglenice sve do njene eksploatacije, rezultat uloženog velikog znanja i truda, te da će svi sudionici ovog projekta biti vrlo zadovoljni obavljenim poslom. Na kraju, Percan je zahvalio i čestitao na još jednom radnom uspjehu, radnicima ULJANIK Brodogradilišta i ULJANIK Strojogradnje 3. MAJ Brodogradilišta i svim kooperantima.

Riječ je o LPG teglenici dužine 59,5 metara, širine 16 metara i ukupno 4,6 metara visine uz nosivost od 1.650 tona koju će tijekom eksploatacije opsluživati posebni gurači. Izgradnja teglenice je pod nadzorom Klasifikacijskog društva ABS, (American Bureau of Shipping), a plovit će pod kolumbijskom zastavom.