S navoza 2 porinuta gradnja 512

U subotu, 21. svibnja u 10,45 sati, u Puli je porinuta gradnja 512 koju ULJANIK Brodogradilište gradi za nizozemskog naručitelja Royal IHC B.V. U ime ULJANIK Grupe, prisutne je pozdravio direktor ULJANIK Brodogradilišta, gospodin Silvan Kranjc te tom prigodom zahvalio svim projektantima, inženjerima i radnicima na uspješnom sudjelovanju te uloženom trudu i angažmanu. Uz predstavnike ULJANIK Grupe, porinuću su nazočili i brojni predstavnici brodovlasnika.

Ovaj Ugovor je različit od Uljanikovih uobičajenih ugovora jer se radi o montaži i djelomičnom opremanju trupa broda koji će uskoro biti predan Royal IHC-u, koji će ga dovršiti i predati krajnjem naručitelju, kompaniji BOSKALIS. Unatoč tome, ovaj projekt predstavlja nastavak programa izgradnje visoko složenih brodova započetog u 8. mjesecu 2009. godine kada je porinuto prvo jaružalo s naših navoza.

Sukladno Uljanikovoj 160 godina dugoj tradiciji, porinuće se nije moglo obaviti bez prisutnosti dame, te je Danijela Anjoš, iz sektora financija, presijecanje konopa pustila brod u more. Ugovor za novogradnju 512 potpisan je koncem veljače 2014. godine, a riječ je o samohodnom usisnom jaružalu dužine 152 metra, širine 28 metara i visine 8,9 metara te nosivost od 2.650 tona.