Tanker „ALGOMA INNOVATOR“

U 3.MAJ Brodogradilištu porinut tanker „ALGOMA INNOVATOR“ za kanadskog naručitelja ALGOMA CENTRAL CORPORATION

U 3.MAJ-u , 29. prosinca u 11,30 sati s Navoza 1 u more je porinuta gradnja 732 koju 3.MAJ Brodogradilište gradi za kanadsku kompaniju ALGOMA CENTRAL CORPORATION. Riječ je o prvom od pet samoiskrcavajućih brodova za prijevoz rasutog tereta, dugačkog 198 m i 23 m širokog, nosivosti 24900 t.Njihova je specifičnost što su namijenjeni plovidbi Velikim jezerima na granici SAD-a i Kanade što diktira njihove dimenzije i veličinu, po čemu su takvi brodovi i svrstani u posebnu kategoriju.

Rukovoditelj montaže u 3.MAJ Brodogradilištu, gospodin Damir Mucić pozdravio je sve prisutne u ime zaposlenika ULJANIK Grupe i 3.MAJ Brodogradilišta te zahvalio svim projektantima, inženjerima i radnicima koji su sudjelovali u projektiranju i gradnji broda na uloženom trudu i angažmanu. Kumi broda, gospođi Danieli Kovačević Pavičić, zaželio je uspješno kumovanje ovoj gradnji, a brodu mirnu plovidbu.

Operaciju porinuća uspješno je vodio voditelj porinuća Željko Vučković, riječi blagoslova i mirno more brodu i njegovoj posadi udijelio je velečasni Luka Lučić.

Kuma broda, gospođa Daniela Kovačević Pavičić, presijecanjem vrpce, brodu ALGOMA INNOVATOR, zaželjela je dobro more.